Ron van der SandenRon van der Sanden
Back Back Interview

Ron van der Sanden: 'Ik kan er enorm van genieten als ik zie dat anderen genieten'

24 april 2017

Benieuwd naar de human interest-verhalen van branchegenoten? Hoe zij de toekomst van de evenementenbranche zien, wat hun grootste blunder is, wat ze willen worden als ze later groot zijn en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Vandaag staat Ron van der Sanden van Hot Town in de spotlights. Een coverband die zorgt voor een totale muziekbeleving afgestemd op de doelgroep. Door hun grote diversiteit aan concepten zien we ze steeds vaker voorbij komen. Tijd voor een nadere kennismaking.

Wie is Ron?
Een rasechte Amsterdammer met hart voor muziek en entertainment. Hiermee bezig zijn voelt voor mij niet als werken, maar is een lifestyle geworden. Ik ben econoom en van jongs af aan al ondernemer. Mijn universitaire opleiding bleef echter ondergeschikt aan mijn liefde voor muziek. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn gezin, want zonder hen is dit alles niets waard.

Hot Town in het kort
Een muziekbeleving die tot in de details is uitgewerkt. Een feest mét en voor publiek en één groot muzikaal spektakel waar elke muzikant van droomt en opdrachtgevers van smullen.

Wat is typisch Ron?
Ik ben sociaal, enthousiast en eigenlijk altijd op zoek naar vernieuwing. Ik kan er enorm van genieten als ik zie dat anderen genieten en ik vind het heel belangrijk om samen te werken in een hecht team.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Maar recent hebben wij het entertainment mogen verzorgen voor een grote corporate met 10.000 man en 140 verschillende nationaliteiten. We zijn best trots op het feit dat wij zo’n divers publiek tot een eenheid kunnen krijgen. Onze veeleisende opdrachtgever was dan ook bijzonder enthousiast over onze bijdrage.

Wat inspireert jou?
Daar kan ik heel kort over zijn: mensen die het uiterste uit zichzelf halen.

Waar droom je nog van?
Er is zoveel om van te dromen; bijvoorbeeld een show in de O2 arena creëren.

Hekel aan…
Laksheid, incapabele personen op de verkeerde plek of mensen die niet alles uit zichzelf halen.

Dol op…
Mijn gezin, het Hot Town team en lekker eten.

Wat was je grootste blunder?
David Lewis (Armada Music) niet direct herkennen toen ik naast hem stond op Ibiza. Via een tussenpersoon verzorgden wij drie dagen het entertainment op zijn huwelijksfeest. Wij waren net aangekomen op het strand waar dit high-end feest plaatsvond, toen David backstage bij ons kwam staan en om een sigaretje vroeg. Ik vroeg hem wat zijn relatie tot David Lewis was, waarna hij begon te lachen. Toen hij zei 'Ik bén David' kon ik wel door de grond zakken…

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik intens kan genieten van grasmaaien op zondag na een dikke productie op zaterdagavond.

Wat wil je nog kwijt aan de branche?
Hot Town groeit als een gek en er liggen veel nieuwe concepten in het verschiet… houdt ons dus in de gaten!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!