Back Back Nieuws

Ron Link wint hoofdrol in musical Tarzan

29 november 2006
Ron Link heeft de hoofdrol gewonnen in de nieuwe musical Tarzan. Dit is vrijdagavond bekend geworden in een live-programma op SBS6. Het is voor het eerst in de Nederlandse theater- en televisiegeschiedenis dat de beslissende castingronde voor een musical rechtstreeks op televisie te volgen was.

De uiteindelijke keus voor de winnende Tarzan is gemaakt door een jury bestaande uit zangcoach Esther Hart, Disney-regisseur Jeff Lee, casting director Carline Brouwer en algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties Erwin van Lambaart. Tevens hebben Joop van den Ende zelf en Phil Collins, de componist van de musical, hun stem uitgebracht. Tenslotte heeft het publiek mee mogen stemmen via sms en door te bellen.

Winnaar Ron Link zal de rol van Tarzan gaan vertolken in de gelijknamige musical. Daarmee wordt hij de tegenspeler van Chantal Janzen, die de rol van Jane op zich zal nemen. Ron Link werd in 2004 zevende bij Idols en speelde eerder een hoofdrol in Dinnershow of the Centuries. Het 27 jarige zangtalent is afkomstig uit Nijmegen en leadzanger van de coverband Told U So.

Naast de hoofdrol zijn er ook contracten aangeboden aan de understudies, de vervangers van de vaste hoofdrolspeler. Hiervoor komen de nummers twee en drie in aanmerking van deze auditie: John Vooijs en Dennis ten Vergert.

De afgelopen maanden waren na vele auditierondes uit ruim achthonderdvijftig aanmeldingen vijf kandidaten geselecteerd. “De kwaliteit van de vijf finale kandidaten was dusdanig goed dat we enkele weken geleden hebben besloten alle vijf een trainingsprogramma aan te bieden. Toen ontstond het idee om de uiteindelijke keuze te maken in een tv-programma, omdat het een spannend en bijzonder gegeven is waarin vele kijkers zich kunnen herkennen. Hiermee is de eerste live finale-auditie op tv een feit geworden”, aldus Erwin van Lambaart.

De musical Tarzan ging in mei 2006 in première op Broadway. Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions brengen Tarzan naar Nederland. Op 15 april 2007 beleeft Tarzan zijn Europese première in het Fortis Circustheater Scheveningen. Nooit eerder was een productie na het debuut op Broadway zo snel elders op de wereld te zien.

Zakelijke arrangementen
Voor de zakelijke markt zijn er rond Tarzan door Joop van den Ende Theaterarrangementen diverse exclusieve arrangementen ontwikkeld. Zoals het arrangement Groen&Puur, waarbij men voorafgaand aan de musical een driegangen diner krijgt met pure, eerlijke ingrediënten en bijpassend wijnarrangement. Voor de fijnproevers is er het arrangement Exclusief&Culinair ontwikkeld, waarbij men zakenrelaties kan fêteren op een viergangen diner in Le Cirque, het sterrenrestaurant onder leiding van Robert Kranenborg. Ook een diner aan de Chef’s Table behoort tot de mogelijkheden (max. 8 personen). Ook worden diverse andere arrangementen geboden, zoals een Borrelarrangement, Dinerarrangement en het Zinderend Zakelijk-arrangement met mogelijkheden voor een dagprogramma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!