Romeinse weken in Museumpark ArcheonRomeinse weken in Museumpark Archeon
Back Back Nieuws

Romeinse weken in Museumpark Archeon

22 juli 2021

Van 31 juli tot en met 15 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken in Museumpark Archeon. Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten. 

Trajectum ad Rhenum

In het Romeinse grensdorp Trajectum ad Rhenum ontmoet je de Romeinen van Archeon. Ga langs bij de pottenbakker in de domus, breng een offer bij de tempel, zoek en ruik de kruiden in de hortus aromaticus (Romeinse kruidentuin) en bewonder het imposante badhuis. Beleef nu ook zelf hoe het is om een Romein te zijn en laat je trainen in het Romeinse leger, exerceer mee in het legioen en leer schrijven in de Romeinse school. Breng ook een bezoek aan de Zwammerdam restauratiewerf waar de zwammerdamschepen worden gerestaureerd. 

Legio Secunda Augusta

Breng ook een bezoek aan het Romeinse kampement van de Nederlandse levende geschiedenisgroep Legio Secunda Augusta. Zij beelden het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Legio Secunda Augusta heeft niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk.

Speedlezingen van de VVvA

Tijdens de Romeinse weken zijn er op zaterdag en zondag speedlezingen over interessante Romeinse onderwerpen. De speedlezingen worden georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Archeon en duren circa 20 minuten. 

Vroege vogels opening op zondag

Op zondag bezoek je Archeon nog voor de officiële openingstijden. Voor de vroege vogels hebben we op de zondagen om 9:00 uur een speciale rondleiding in de natuur van Archeon en ontdek je de leukste plekjes. 

Samen een veilig bezoek aan Archeon  

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!