Rogier Dezentjé: ‘We helpen elkaar opdrachten naar de regio te halen’Rogier Dezentjé: ‘We helpen elkaar opdrachten naar de regio te halen’
Back Back Interview

Rogier Dezentjé: ‘We helpen elkaar opdrachten naar de regio te halen’

07 februari 2019

Benieuwd naar de verhalen van branchegenoten? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in hun leven. Maak deze week kennis met Rogier Dezentjé, Director of Sales bij Mooirivier Hotel & Congres. 

Vertel eens wat over jezelf?

Met mijn vriendin en twee dochters woon ik in Zwolle, ik ben opgegroeid in deze regio. Via bijbaantjes leerde ik de horeca kennen, vooral de managementkant sprak me heel erg aan. Daarom volgde ik mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool. Het werken voor en met mensen, dat vind ik leuk. Ik maak het onze gasten graag naar hun zin. De branche is natuurlijk ook heel veelzijdig; je ontmoet veel mensen en komt op bijzondere plekken.

Waarom ben je bij Mooirivier gaan werken?

Ik heb een tijdje in het westen gewerkt, maar de drang om terug te verhuizen naar Oost-Nederland was erg sterk. Mooirivier is echt een unieke locatie; een mooie plek om te verblijven en te werken. Sinds de oprichting in 2008 is de sales afdeling steeds gegroeid. In 2011 ben ik begonnen als eindverantwoordelijke voor de zakelijke markt en vanaf volgend jaar komt daar ook de sales voor leisure groepen bij.

Wat is voor jou het belang van samenwerking in de regio Zwolle?

Het is goed om gezamenlijk met andere locaties onze regio op de kaart te zetten. Een voorbeeld hiervan is de site visit die Congresregio Zwolle jaarlijks organiseert. Niet alle bedrijven gaan op pad voor een locatiebezoek. Maar als ze op een dag meerdere locaties kunnen bekijken, is het voor hen wel de moeite waard. Als regio kun je tijdens zo’n dag een mooie samenwerking neerzetten. Ik vind dat onze regio daar steeds sterker in wordt. Toen we meer aanvragen kregen uit Duitsland, heeft MarketingOost, waarvan Congresregio Zwolle onderdeel is, ons geholpen om daar op in te kunnen spelen. Onze website is recent in het Duits vertaald en we benaderen de Duitse markt actiever.

Welke trend merk jij op als je kijkt naar meerdaagse zakelijke evenementen zoals congressen?

Mensen trekken zich tijdens zakelijke bijeenkomsten graag even terug om te ontspannen, alleen of in een kleinere groep. Daardoor ontstaat steeds meer behoefte aan een huiselijke sfeer op de locatie. In ons boutique hotel geven we daar veel aandacht aan. Onze lobby bijvoorbeeld is een ruime living met oude spanten. Met een restyling trekken we deze sfeer verder door naar onze vergaderzalen.

Met welke hobby’s ontspan jij zelf?

Ik golf en probeer twee keer per week te fitnessen. Daarnaast vind ik het erg leuk om met ons gezin bezig te zijn, ik ga graag met mijn dochters mee naar hockey en zwemles.

Hoe laat jij je inspireren?

Door collega’s van andere locaties op netwerkbijeenkomsten, maar daarbuiten spreken we elkaar ook regelmatig. Zeker degenen waar we regelmatig mee concurreren; één keer per jaar hebben we met elkaar een salesmeeting over trends, kansen en ervaringen.

Waar droom jij van?

Ik denk dat ik ooit wel iets voor mezelf wil beginnen, misschien een hotel of restaurant. Mooirivier is een zelfstandig hotel, waardoor mijn functie niet heel erg afgekaderd is. Binnen de organisatie hou ik me ook bezig met andere zaken dan sales, daardoor vind ik mijn werk heel erg leuk.

Wat vind jij het mooiste zakelijke evenement dat bij jullie heeft plaatsgevonden?

Deze zomer nodigde een grotere Nederlandse onderneming, de internationale top van dat bedrijf bij ons uit voor een meerdaags evenement. Voor vier dagen hebben zij Mooirivier exclusief afgehuurd. Naast een plenaire sessie bij ons, organiseerden wij voor hen onder andere ook break out sessies in het Middeleeuwse Kasteel Rechteren, gelegen op een prachtig landgoed. Het was heerlijk weer, dus de subgroepen zaten in de tuin. Wij verzorgden daar op locatie ook de catering en dat was helemaal nieuw voor ons. Vooral het logistieke proces was echt een uitdaging. Het pakte heel goed uit en deze opdrachtgever is inmiddels alweer terug geweest.

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Ik ben wel een beetje Italië-gek en ga in de zomer graag met het gezin naar het Gardameer. Ik hou ook van wintersporten, Ortisei in de Dolomieten is echt een aanrader. Je kunt er prachtig wandelen, het weer is er vaak goed, de mensen zijn vriendelijk en het eten op de pistes is perfect.

Door > Saskia Leeuwis 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!