Back Back Nieuws

Roel Vente weg bij Stage Entertainment

25 mei 2012
Roel Vente vertrekt binnen een jaar alweer bij Stage Entertainment. Dat heeft het musicalbedrijf van Joop van den Ende bevestigd aan RTL Boulevard. Roel Vente volgde vorig jaar augustus Erwin van Lambaart op als algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland en Joop van den Ende Theaterproducties. Als reden geeft Stage 'een verschil van visie op de koers van Joop van den Ende Theaterproducties voor de komende jaren'.

 

Verschil van mening over de te voeren strategie

Roel Vente trad op 1 augustus 2011 aan als directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. Henk Kivits, voorzitter Raad van Bestuur van Stage Entertainment: ‘De kwaliteiten van Roel Vente als musicalproducent staan voor ons buiten kijf maar voor de toekomst van Joop van den Ende Theaterproducties verschillen wij van mening over de te voeren strategie. Het is teleurstellend maar weloverwogen.’

 

Reactie Roel Vente

Roel Vente reageert: ‘Een jaar geleden ben ik in volle overtuiging aan de slag gegaan. Toentertijd zijn er heldere afspraken gemaakt over de te volgen koers, een koers die tussentijds bijgesteld moest worden en waar onze visie over de toekomst van het bedrijf uiteenloopt. De enige conclusie is dan om ruim op tijd voor het volgende seizoen, te besluiten om uit elkaar te gaan. Hoe zeer dat ook te betreuren is.’

 

Opvolger Eric Paul Dijkhuizen

Roel Vente wordt opgevolgd door Eric Paul Dijkhuizen. Dijkhuizen was vanaf 1997 werkzaam bij Endemol en nauw betrokken bij de opbouw van Joop van den Ende’s theaterbedrijf Stage Entertainment waar hij onder andere leiding gaf aan Holiday on Ice. Hij introduceerde Stage Entertainment als musicalproducent in Frankrijk, met een lokale organisatie.

 

Ervaring

Eric Paul Dijkhuizen keerde, na een leidinggevende functie bij Luchthaven Schiphol NV en lidmaatschap Raad van Bestuur Persgroep Nederland (Algemeen Dagblad/ AD Nieuwsmedia), begin 2012 terug bij Stage Entertainment, aanvankelijk als interim directeur van Stage Entertainment Frankrijk en vanaf 1 augustus 2012 als directeur Joop van den Ende Theaterproducties.

 

Bron: rtlboulevard.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!