Rode tulpen bij Land Art DelftRode tulpen bij Land Art Delft
Back Back Nieuws

Rode tulpen bij Land Art Delft

06 mei 2021

Vanaf deze week is ’s werelds grootste tulpenpiramide bij Land Art Delft omsingeld door 10.000 rode tulpen. De tulpen, ter beschikking gesteld door De Tulperij uit Voorhout, zorgen voor een typisch Hollands plaatje rondom de 12-meter hoge Delfts Blauwe Tulpenpiramide die door schilders van Royal Delft is beschilderd. Er is een coronaproofarrangement samengesteld – een fietsroute die de drie locaties verbindt die te vinden is op Route.nl.

Beeldenpark

De burgemeesters van Delft en Voorhout ‘openden’ de tulpentuin door elkaar een symbolisch cadeau te overhandigen die symbool staat voor de samenwerking: een boeket tulpen uit Voorhout en een stuk Delfts Blauw uit Delft. De tulpen kunnen dagelijks worden bewonderd want de piramide staat middenin het beeldenpark van Land Art Delft op openbaar terrein.

Mooiste exportproduct

De Tulperij uit Voorhout stelde de 10.000 tulpenbollen ter beschikking. 'Het bouwproces van de tulpenpiramide heb ik vorig jaar gevolgd. Ik dacht gelijk: bij zo’n typische Nederlandse plaatje hoort ook Nederlands mooiste exportproduct: de tulpen. Het project past perfect in het themajaar van 2021 van het NBTC: Ode aan het Nederlandse Landschap', aldus Anja Jansze van De Tulperij.

Positief nieuws

Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan positief nieuws in deze periode. ‘Juist in deze tijd is dat hard nodig. En als het weer kan, hopen we dat bezoekers uit Nederland een uitstapje in eigen land plannen.’ Henk Schouten, CEO van de Royal Delft Group, is trots dat Delft zo’n iconisch landmark neer heeft gezet. ‘Het is prachtig dat we met het poten van de tulpen weer positief nieuws brengen en mensen een leuk, coronaproof-uitje kunnen geven. Hiermee geven we een startsein voor het duurzame herstel van het toerisme in Delft en de bollenstreek.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!