Rode Hoed: Veelzijdig congrescentrum in hartje AmsterdamRode Hoed: Veelzijdig congrescentrum in hartje Amsterdam
Back Back Locaties

Rode Hoed: Veelzijdig congrescentrum in hartje Amsterdam

11 maart 2019

Rode Hoed, een pand met een zeer rijke historie, is dé veelzijdige evenementenlocatie in Amsterdam. Tot wel 450 gasten kunnen terecht in de Oosterhuiszaal of in één van de vijf kleinere zalen, voor een lezing, diner of dansfeest

Alle ingrediënten voor een geslaagde bijeenkomst

'Bezoekers betreden het pand door de dubbele entree van het centrale pand', vertelt Sales & Events Manager Dennis Scheffers tijdens zijn rondleiding door het pand van Rode Hoed. 'De foyer, in het verlengde van de balie, vormt de verbindende factor tussen de verschillende routes die naar de zalen leiden. De Oosterhuiszaal is echt een bijzondere ruimte, waarin te zien is dat dit ooit een schuilkerk is geweest, wat zorgt voor een fantastische akoestiek. De houten lambriseringen, kortgeleden volledig gerestaureerd, en het nog prima werkende pijporgel, zetten natuurlijk de toon in deze ruimte waar plek is voor 450 gasten.' Deze zaal leent zich dan ook goed voor (internationale) symposia, met de grandeur van een Unesco Heritage locatie, die Rode Hoed ook is.

 • Groenzaal
  Groenzaal
 • Oosterhuiszaal
  Oosterhuiszaal
 • Oosterhuiszaal
  Oosterhuiszaal
 • Oosterhuiszaal
  Oosterhuiszaal
 • Oosterhuiszaal
  Oosterhuiszaal
 • Zwanenzaal
  Zwanenzaal

Op de dag van ons bezoek staan grote rijen tafels klaar op het eerste en tweede balkon, die uitzicht bieden op de Oosterhuiszaal. De ruimte is door een advocatenbureau geboekt, voor een diner voor 250 man, met de dansvloer vlak voor het spreekgestoelte in de zaal zelf. Scheffers: 'Wij kunnen gasten alle ingrediënten bieden voor een succesvolle bijeenkomst, zoals hoogstaande technische faciliteiten, livestream, tv-opnamemogelijkheden en openbaar Wifi.' Ook is er een vast team van vormgevers in dienst, waardoor de styling en inrichting van een evenement, inclusief het ontwerp van de events tickets, flyers en documentatie, op maat kan worden aangeboden.

Biologische gerechten uit eigen keuken

De grootste kracht van de drie panden van Rode Hoed aan de Keizersgracht 100-104 is de veelzijdigheid van de locatie. Sinds 2006 houdt Rode Hoed zich zonder overheidssubsidie staande en maakt het onderdeel uit van de vier 'huizen' van culturele onderneming Amerpodia: Rode Hoed, Compagnietheater, De Nieuwe Liefde en Felix Meritis. De dynamiek van het pand is voelbaar als je het betreedt: een inspirerende plek waar alle factoren aanwezig zijn voor een succesvolle bijeenkomst. Uniek is bijvoorbeeld ook de keuken, met een vaste chef. Deze kan worden ingezet om gasten op verse biologische gerechten te trakteren, eventueel bereidt in een voor hen op maat gemaakt menu.

Ook voor kleinere sessies

'Met eigen horeca, audio visuele teams en ontwerpers in huis, vormen de vier unieke historische panden van Amerpodia echte full service evenementenlocaties, waar wij jaarlijks in 25 zalen 650 verschillende evenementen organiseren', vertelt Scheffers tijdens de wandeling langs de overige vijf zalen van Rode Hoed. 'In de kleinere zalen faciliteren wij bijeenkomsten voor tussen de twintig en vijftig gasten. Dat kan om break-out sessies gaan tijdens een grotere conferentie in de Oosterhuiszaal, maar de ruimtes worden ook vaak geboekt voor vergaderingen of presentaties. En aangezien onze salesafdeling voor alle Amerpodia werkt, kunnen wij bijna iedere klant, op elk moment van het jaar, een geschikte locatie aanbieden.' De vijf kleinere ruimtes zijn zomer 2018 onder handen genomen door JPS Architecten en projectinrichter Lensvelt. Het resultaat is er naar: Voor een vergadering en diner in een rustieke setting kunt u in de Amsterdamzaal terecht, of zoekt u meer inspiratie en kleur? De Groenzaal op de begane grond is, zeker met het kleurrijke behang met jungle print van Marcel Wanders, hiervoor een ideale plek.

Kortom: Rode Hoed nodigt u van harte uit om gebruik te maken van haar faciliteiten. En mocht u er op deze schitterende locatie onverhoopt toch niet uitkomen, dan kunt u nog op de drie andere locaties van Amerpodia terecht!

Wist u dat...

Rode Hoed heeft een eigen aanlegsteiger, waardoor gasten met de boot vlak voor de deur kunnen worden afgezet. En al ligt het pand in hartje Amsterdam, met drie parkeergarages, goede openbaar vervoer verbindingen én het Centraal Station op loopafstand is het prima bereikbaar. Naast de Oosterhuis zaal, met een capaciteit van 450 man, zijn er in het pand ook vijf schitterende break-out ruimtes beschikbaar, elk met hun eigen karakter.

Door > Philip Vincent Fokker

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!