Robots en selfies op Eindhoven Maker Faire Robots en selfies op Eindhoven Maker Faire
Back Back Nieuws

Robots en selfies op Eindhoven Maker Faire

26 september 2018

Dit weekend barst het grootste maakfestival van Nederland los. Op zaterdag 29 en zondag 30 september vind je in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein in Eindhoven 250 creatieve en innovatieve makers. Van 3D hologrammen maken tot jezelf uit een escape room programmeren tot het bekijken van levensgrote robots: het aanbod van de Eindhoven Maker Faire is groter en indrukwekkender dan ooit tevoren.

Robots die beweging nabootsen

Freerk Wieringa brengt zijn nieuwste project Mad Rex mee waarbij een enorme humanoïde robot bestuurd wordt door een exoskelet. Wanneer de gebruiker van het exoskelet beweegt kopieert de gigantische humanoïde robot de bewegingen. Dit jaar zal er tevens een grote groep InMoov bouwers aanwezig zijn en laten ze diverse nieuwe 3D geprinte en pratende robots zien. Natuurlijk is hij bij diverse stands mogelijk om zelf robots te bouwen, 3D printen of programmeren.

Een ode aan de selfie

Daniel de Bruin maakte met Hilde Koenders de werken Tribute to the Selfie: een drietal bijzondere spiegels die jouw selfies vervormen. Verwacht zand-tekenmachines van Gijs van Bon en zelfs aan voertuigen is geen gebrek: ontdek de AMI6, een opdringerige Citroën met een flinke dosis positivisme. Deze auto kan dansen, vliegen én swingen.

Jezelf uit een escape room programmeren 

Maar liefst 250 makers presenteren hun spannendste projecten in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein. Een hoogtepunt is de escape room van NXP. Daar laat je jezelf opsluiten in deze tijdmachine en los je cryptische puzzels op om te ontsnappen. Zelfs programmeren komt hierbij aan bod. Bij de Nerdy Derby racebaan race je tegen anderen met je zelfgebouwde racewagen.

3D scannen & printen

Ontdek bij de 3D printing area de 3D geprinte handen van E-Nable, een community die 3D geprinte handen en armen maakt voor iedereen die dit nodig heeft. Bij The Bobbleshop krijg je de kans een 3D scan van jouw gezicht te laten maken, waarmee je een 3D poppetje van jezelf kunt bestellen.

Robot Wars battle bot en levensgrote robots van restmaterialen

Een eyecatcher dit jaar is de Robot Wars battle bot, een bijna 20 jaar oude robot die heeft meegedaan aan Robot Wars en Battlebots. Verder presenteert kunstenaar Jelle de Graaf dit jaar levensgrote robots en robotdieren gemaakt van afvalmaterialen.

Buitenterrein

Op het buitenterrein ontdek je nog veel meer moois. Duurzame ontdekbussen, een smaaksmultruck, de vreemdste voertuigen en zelfs een steampunk dorp van Steampunk Objective vol spectaculaire machines en uitvindingen. Ook een aantal oude en nieuwe ambachten kun je hier bekijken én leren.

Fotocredits > Dick Rennings

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!