Back Back Nieuws

RoboCup 2013 trapt af in de tenten van Neptunus

27 juni 2013
De stad Eindhoven is dit jaar gastheer voor hét wereldkampioenschap voor Robotica: De RoboCup. Na eerdere edities in o.a. Japan, Australië, de VS, China, Singapore en Mexico zal de 17e editie nu in Nederland plaatsvinden. Omdat het een evenement van formaat is en alle wedstrijden en bezoekers goed gehuisvest moeten worden, is de hulp van Neptunus ingeschakeld. Neptunus bouwt maar liefst 10.000m2 aan structuren voor dit grootse technologische spektakel.

Stichting Robotica Promotie benaderde Neptunus in het begin van 2013 om de samenwerking voor de Robocup te bespreken. Al snel bleek dat de uitstraling en kwaliteit van de structuren van Neptunus aansloten bij het evenement in Eindhoven. Op 3 juni zijn verschillende bouwploegen gestart met de opbouw van de grote aluhallen die zijn geplaatst bij het indoor sportcentrum Eindhoven. Na twee weken was de bouw afgerond en vandaag vindt de aftrap van het evenement plaats. Letterlijk en figuurlijk, want RoboCup 2013 is ook gastheer van het WK Robotvoetbal waar verschillende landen met hun robots tegen elkaar strijden voor de felbegeerde eerste plaats.

Robotcompetities
Tot en met 30 juni zullen meer dan 2500 deelnemers uit ruim 40 landen de strijd met elkaar aan gaan. Gedurende deze periode kunnen bezoekers genieten van 15 spannende robotcompetities. Daarnaast is er van alles te zien; technologische hoogstandjes en activiteiten voor jong en oud zoals: robotvoetbal, zorgrobots, reddingsrobots, mensachtige robots, junior-competities, speel- en knuffelrobots, industriële robots en nog veel meer. Liefhebbers van robottechnologie kunnen terecht bij demonstraties en verschillende presentaties van internationale bedrijven bijwonen.

Dit alles vindt plaats onder de daken van Neptunus. Die na afloop van het evenement alles weer ophaalt en de tenten elders in Europa zal verhuren. Neptunus leverde al eerder aan grote technologische partijen als Philips, Canon, ASML en vele anderen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!