Robert van Overdijk nieuwe directeur Circuit ZandvoortRobert van Overdijk nieuwe directeur Circuit Zandvoort
Back Back Nieuws

Robert van Overdijk nieuwe directeur Circuit Zandvoort

30 maart 2018

Na een succesvolle loopbaan van bijna 10 jaar verlaat Robert van Overdijk (45) Libéma. Vanaf 16 april zal van Overdijk in functie treden als algemeen directeur van Circuit Zandvoort. 'Met pijn in het hart verlaat ik dit schitterende familiebedrijf na een mooie dynamische periode waar ik met trots op terugkijk. Door onder andere de uitbreiding in m2 en diverse kwaliteitsimpulsen hebben we met een geweldig team de afgelopen jaren hard gewerkt om van Brabanthallen een toplocatie te maken, naar mijn idee is dat absoluut gelukt', aldus van Overdijk

Oog op de toekomst

Met vele jaren ervaring in de sport- en evenementenbranche versterkt hij het team van medewerkers op het Zandvoortse duinencircuit. Mede-eigenaar Bernhard van Oranje: 'Met de komst van Robert van Overdijk kunnen we ons nog sterker ontwikkelen als veelzijdige evenementenlocatie, waarbij nog meer bedrijven en families een bezoek aan Circuit Zandvoort op ‘poleposition’ van hun activiteitenlijst zetten, ik ben verheugd dat hij voor ons gekozen heeft'.

Van Overdijk vervolgt; 'Na diverse open gesprekken over de plannen mbt het circuit de komende jaren, waaronder de reeds uitgesproken ambitie over het terughalen van de Formule 1 naar dit legendarische circuit, ben ik dusdanig enthousiast geraakt dat ik hier graag mijn bijdrage aan wil gaan leveren'. 

Carrière

De uit het Brabantse Den Dungen afkomstige Robert van Overdijk is geen onbekende in de sport- en evenementenbranche. Zo is hij bijna tien jaar actief geweest voor Libéma, een van de grootste leisure-concerns van Nederland. Na diverse directiefuncties bij onder andere Beekse Bergen en Sportiom, groeide Van Overdijk door naar de positie van Directeur Beurzen & Evenementen Zuid + West. Binnen deze directiefunctie was hij verantwoordelijk voor verschillende evenementenlocaties, zoals de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, Autotron Rosmalen, Congrescentrum 1931 ’s-Hertogenbosch en Expo Haarlemmermeer. In deze rol is hij nauw betrokken geweest bij versterking en verbetering van onder andere het paardensportevenement Indoor Brabant, het grastennistoernooi Ricoh Open in Rosmalen en een aantal grote muziek en dance events waaronder De Foute Party van Q-music en A State of Trance met Armin van Buuren.

Doelen

Bernhard van Oranje, licht het besluit verder toe: 'Met Robert van Overdijk hebben we een sterke persoonlijkheid aan boord, met veel kennis en kunde op het gebied van evenementen en de zakelijke markt. Hij heeft het gepresteerd om de Brabanthallen te moderniseren en uit te breiden, naar een kwalitatief hoogstaand niveau, waardoor deze locatie nu permanent in de top 4 van nationale evenementenlocaties staat. In onze ogen kan hij dan ook veel betekenen voor Circuit Zandvoort'. Over de doelen die zijn gesteld, vertelt Van Oranje het volgende: 'Hoewel veel autosport-evenementen al erg populair zijn, willen we kijken hoe we nog meer gezinnen naar Circuit Zandvoort kunnen halen. En, mede dankzij de unieke locatie, willen we ook voor de zakelijke markt en verblijfsmarkt het evenemententerrein en de verschillende mogelijkheden op Circuit Zandvoort nog breder belichten.' 

Robert van Overdijk neemt vanaf 16 april de positie van algemeen directeur in. Erik Weijers (C.O.O) en Edwin Sibbel (C.F.O) blijven, naast Van Overdijk, deel uitmaken van de directie van Circuit Zandvoort.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!