Back Back Achter de schermen

Robert de Vries van Magical Cabaret | video-interview

02 januari 2008

Robert de Vries van Magical Cabaret is – naar eigen zeggen, maar ik geloof ‘m meteen – de enige artiest in Nederland die magie en cabaret bij elkaar brengt. Op het podium met een 20 minuten durende up-tempo act waarin scherpe improvisatie, muziek en magie afgewisseld worden met interactie met het publiek. High Profile sprak even met deze enthousiaste ondernemer en nam een gedeelte van het interview op video op.

Wat kan men verwachten van magical cabaret, hoe ziet zo’n avond eruit?

Je hebt eigenlijk twee verschillende opties. Een congres met een aantal sprekers, dan open ik het congres of ik sluit het, meestal sluit ik ’t met een flitsende show, met muziek, comedy, veel interactie, veel goochelen maar ook met een knipoog naar de inhoud van het programma toe.

Wat is je achtergrond? Heb je een goochel-opleiding gevolgd, of hoe gaat dat?

Nee, geen opleiding, vanaf mijn achtste was ik in de buurt al aan het optreden, en ik kreeg het met de paplepel ingegoten…

In hoeverre is magical cabaret op maat gemaakt?
Juist in het cabaret-aspect kan ik de boodschap nog eens verwoorden die het bedrijf wil communiceren door middel van hun evenement. Op een logische wijze komen daar de goocheltrucs bij. Gaat het bijvoorbeeld over geld – en daar gaat het vaak over – dan doe ik iets met geld. gaat het over samenwerken, ga ik veel interactie aan met de zaal en doe ik iets met de mensen en gaat het over snelheid dan doe ik iets met snelheid. Maar allemaal gemaakt rondom dat thema. Het is veel improvisatie en interactie. En dat is natuurlijk, zowel voor het publiek, als voor mij het leukst. Dat houdt het fris en spannend. Ik doe geen trucjes uit de grote zwarte hoed.

Wat neem je dan mee?

Alleen een tafel en een microfoon. Een een technicus.

Maar je doet nog meer…

Openingsact of slotact, maar ik doe ook een soort dagvoorzitterschap waarbij ik stukjes tussendoor doe, tussen verschillende sprekers op het podium door 5 minuten een showtje. Ik ben te boeken als mini-theater bij een groot feest (van 600 personen), waarbij ik in een aparte ruimte een doorlopende voorstelling doe, iedere tien minuten. En ik heb een programma gemaakt speciaal voor beurzen: traffic filter.

Traffic filter?
Op beurzen hebben bedrijven vaak enorm veel geld besteed aan een stand, beursbemanning en vierkante meters, maar staan vervolgens de hele dag met niet voor hen interessante mensen te praten. Nu heb ik als product verzonnen: zet mij neer, ik zorg voor het eerste contact met de mensen, en ik filter door middel van entertainment de interessante mensen uit dit publiek. Je hebt dus sowieso een positieve benadering, want ik doe iets met goochelen, mensen vinden het leuk en voelen zich niet in een verkooppraatje geduwd, vervolgens ga ik het gesprek aan door losjes te vragen wat ze doen, wat ze zoeken etcetera. En zo staat de exposant de hele tijd met voor hem interessante bezoekers te praten.

Verder nog nieuwe dingen?
Binnenkort, in februari, komt mijn nieuwe boekje uit: Leuk is anders. Een boekje met een verzameling van mijn columns.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!