Rijksmonument Mauritskazerne open als evenementenlocatieRijksmonument Mauritskazerne open als evenementenlocatie
Back Back Nieuws

Rijksmonument Mauritskazerne open als evenementenlocatie

03 juli 2019

De Mauritskazerne in Ede heeft een nieuwe bestemming. Op 1 juli heropende het rijksmonument als locatie voor congressen, relatiebijeenkomsten en andere zakelijke evenementen. Bedrijven kunnen in de nieuwe evenementenlocatie tot 600 bezoekers ontvangen.

Zo’n 250 gasten woonden maandag de officiële heropening van de Mauritskazerne bij. Ze konden rondkijken in en om de evenementenlocatie, kregen informatie over de rijke historie van het pand en genoten van hapjes en drankjes van foodleveranciers uit de Gelderse Vallei.

Lokale samenwerking

De lokale voedselmakers hebben een vaste, prominente plek in de nieuwe locatie. In de kazerne maken evenementenbezoekers kennis met hun verhaal. De Mauritskazerne werkt onder meer samen met regioboeren als Remeker Kaas (Biologische kaasboerderij in Lunteren), Ecofields (Biologische kalverhouderij en wijngaard in Wekerom) en Milligreens (Kweker van kiemen en cressen uit Barneveld).

Conceptlocatie

De focus op food heeft alles te maken met de locatie van de kazerne. Op termijn transformeert het kazerneterrein tot het World Food Center, een stadswijk met woningen, foodbedrijven, onderzoeksinstellingen en een Experience op het gebied van voedsel. 'In De Mauritskazerne onderzoeken en testen we hoe we inspirerende, lokale en toekomstbestendige foodbelevingen kunnen bieden tijdens evenementen. We zijn ervan overtuigd dat het een meerwaarde heeft als je weet waar je voedsel vandaan komt en dat het gemaakt is met liefde voor mens, dier en natuur. Bovendien heeft de regio zoveel moois te bieden op het gebied van food, dat het jammer zou zijn om daar geen gebruik van te maken. We willen ook graag leren van en samenwerken met nieuwe voedselbedrijven die zich nog gaan vestigen in de omgeving,' vertelt Timo Kruft van de Mauritskazerne.

Gebruikte materialen

De zalen en het interieur van de kazerne zijn in de afgelopen weken gerenoveerd en gerestyled, met respect voor het monumentale karakter van het pand. Daarbij zijn veel bestaande en natuurlijke materialen gebruikt. Zo lopen gasten in de plenaire zaal op een grasmat, zijn er sfeervolle zitjes bij oude boekenkasten en is één van de wanden gedecoreerd met houten kratten en oud glas. Dat geeft de evenementenlocatie een warme, industriële uitstraling en draagt bij aan een lagere ecologische footprint van de locatie. 

Over de kazerne

De Mauritskazerne is gebouwd in neo-renaissancestijl en bood vanaf 1904 onderdak aan officieren en soldaten van de Nederlandse infanterie. De kazerne maakt onderdeel uit van het kazerneterrein Maurits-Zuid, dat grenst aan de Veluwe. De evenementenlocatie beschikt over een grote zaal waar bedrijven tot 600 gasten kunnen ontvangen. Verder zijn er 12 subruimtes voor bijvoorbeeld workshops, brainstormsessies of vergaderingen. Achter de kazerne bevindt zich een grote buitenruimte, die gebruikt kan worden als terras. Gasten kunnen gratis parkeren bij de kazerne. Ook station Ede-Wageningen ligt op loopafstand.

Fotobijschrift > Speech Timo Kruft in de Mauritskazerne

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!