Rick Bijlsma: 'Eerst delen, dan vermenigvuldigen'Rick Bijlsma: 'Eerst delen, dan vermenigvuldigen'
Back Back Interview

Rick Bijlsma: 'Eerst delen, dan vermenigvuldigen'

26 juni 2019

Eigenaar Rick Bijlsma van Caterevents ontwikkelt met zijn team concepten die kloppen als een bus. Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de partycateraar. ‘Aan ons de taak die verwachtingen te overtreffen.’

Tienduizenden bezoekers togen begin deze maand naar het internationaal vermaarde Concours Hippique in Eindhoven. Caterevents uit Geldrop verzorgde de catering. ‘Een heel mooie, forse klus’ beaamt Rick Bijlsma (35), ‘geweldig dat wij aan zo’n prachtig evenement kunnen meewerken.’

‘Als ventje van 15 bracht ik op mijn fietsje koude en warme buffetten rond. Tegenwoordig verzorgen we als bedrijf elk jaar zo’n 1100 producties, van klein tot heel groot. Wij hebben verstand van gezond en inspirerend voedsel, sensationele smaken en de organisatie van evenementen die je nog lang zullen heugen.’

Alle facetten van het vak

Rick: ‘Naast dat wereldberoemde paardensportevent in Eindhoven, CSI leveren we ook de catering voor het NK Concours in Mierlo en DVI in Valkenswaard. Daarnaast verzorgen we de catering op vele vaste locaties in Noord-Brabant. Het is essentieel dat je alle facetten van het vak kent en benut; de inrichting, de verlichting, andere sfeerelementen en uiteraard het eten op basis van biologische of zoveel mogelijk natuurlijk verantwoorde ingrediënten. Wat het eten betreft voeren we twee lijnen: organisch voedsel met een bourgondisch, ambachtelijk karakter en de exclusieve lijn waarmee we gasten overdonderen met sensationele smaken en creatieve presentaties. Wat dacht je van een gouden eitje gevuld met kaviaar?’

‘Wat dacht je van een gouden eitje gevuld met kaviaar?’

Fantastisch

‘Samen met opdrachtgevers ontwikkelen we concepten die kloppen als een bus. Als wij de introductie van een nieuw model auto ondersteunen, dan gaan we op zoek naar het karakter van dat model en creëren we positieve emoties op basis van een toepasselijk product.  We hebben bijvoorbeeld op de Hannover Messe voor een diervoeding-fabrikant en zijn klanten speciale gerechten geserveerd op basis van de producten van die klanten. Een fantastisch event waar iedereen erg tevreden op terugkijkt.’

Delen en vermenigvuldigen

‘Voor onze filosofie gebruik ik vaak het motto ‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen.’ Dus eerst goed met elkaar praten over de wensen en mogelijkheden, zodat wij echt iets kunnen toevoegen en er duurzame relaties ontstaan. Het gaat om de aansluiting, en vervolgens breng je die in het eten tot uitdrukking. Het recept van succes heeft vele ingrediënten: spectaculaire gerechten, goed gastheerschap, of iets interactiefs. Live cooking tussen de gasten is daar een mooi voorbeeld van. Zo wordt een event een mooi verhaal dat doorverteld wordt.’

‘Zo wordt een event een mooi verhaal dat doorverteld wordt.’

Verantwoord

Naast Caterevents heeft Rick Bijlsma nog drie activiteiten: Stories en Pictures in Eindhoven en het restaurant van Beachclub Sunrise van Aqua Best, waar ze van alles doen rond food en de exploitatie van de keuken regelen.  Rick: ‘Café Allee is 8,5 jaar geleden geopend voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Twee jaar geleden heb ik dat overgenomen en er Restaurant Stories van gemaakt, en wij zijn doorgegaan met het opleiden van mensen die richting arbeidsmarkt blij zijn met wat steun in de rug. Natuurlijk krijgen ook de vaste medewerkers alle ruimte om zich te ontwikkelen. Er is steeds weer een volgende stap – en dat is de basis voor de kwaliteit van dit bedrijf.’

Nieuw in beeld: Pictures

Pictures is een nieuwe loot aan de stam. ‘Deze voormalige bioscoop heeft een complete metamorfose ondergaan. Je kunt de inrichting helemaal naar je hand zetten en technisch is er veel mogelijk. In het Eindhovense is Pictures een unieke, multifunctionele eventlocatie waar tot 800 bezoekers terecht kunnen, en de eerste showbizz-voorstellingen staan inmiddels op het programma.

Het team is alles

Geen speld tussen te krijgen: Het team is alles. Rick: ‘Onze mensen zijn enorm betrokken en breed inzetbaar omdat ze meerdere functies kunnen vervullen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het is snoeihard werken, maar juist door de teamspirit en de lol houden we het uitstekend vol en blijven we onze gasten verrassen. Ik zou zeggen: Kom eens een kijkje nemen op een van onze prachtige locaties.’

Door > Don Croonenberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!