Back Back Interview

Richard Kvadsheim: ‘Ik hoop dat deze periode een schifting teweeg brengt’

14 augustus 2013

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Dit keer maak je kennis met Richard Kvadsheim van Blue Boat Company.

Wie is Richard Kvadsheim?
Ik ben 1987 geboren, heb geen kinderen, ook geen huisdieren en woon samen met mijn vriendin in Purmerend.

Wat is typisch ‘Richard Kvadsheim’?
Heel actief en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik heb al veel verschillende kanten van het evenementenvak gezien, maar vind het moeilijk een keuze te maken: ik vind alles leuk!

Beroep en bedrijf?
Blue Boat is onderdeel van Amsterdam Canal Cruises. We hebben vijftien boten, de ene helft met flexibel meubilair, de andere helft heeft vast meubilair. De boten met vast meubilair zetten we vooral in voor vervoer en op de andere boten doen we zelf ook evenementen. Het interieur maakt dus het verschil. De boten varen overigens alleen in Amsterdam. Wanneer we buiten Amsterdam zouden gaan varen, moeten we allerlei vergunningen aanvragen en dat wordt al snel een kostbare zaak.
Overigens heb ik naast mijn werk bij Blue Boat ook een eigen onderneming, waarmee ik vooral veel op dance-evenementen en festivals werk. Veel beveiliging, en daarnaast tenten, geluid, hekken en soms ook eigen evenementen. Voorlopig vind ik deze combinatie van loondienst en zelfstandige erg prettig, de wisselwerking is precies goed en ik doe ontzettend veel ervaring op.

Waarom deze branche?
Een vriend van mij was dj en via hem ben ik nog tijdens mijn studietijd de wereld van de dance-evenementen ingerold. Ik vond dat zo leuk dat ik er ook diverse opleidingen voor heb gedaan. Daarna zocht ik een baan en bij Blue Boat zochten ze iemand met ervaring: nou, die had ik inmiddels wel! Het leuke is dat al die ervaring me hier ook echt van pas komt.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat zijn er heel veel, maar de heropening van het Scheepvaartmuseum springt er toch uit. We moesten vijfhonderd gasten van de parkeerplaatsen over het water naar het museum vervoeren. Ter plaatse speelde het programma zich ook op het water af, dat was echt gaaf. We deden dat samen met een aantal collega-rederijen en die samenwerking was ook leuk – het gebeurt natuurlijk niet zo vaak dat je samen zoiets groots mag doen.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Hoewel ik er zelf ook gedeeltelijk aan meewerkte, kies ik toch voor het AmsterdamDiner – een liefdadigheidsevenement ten bate van het Aids Fonds. Al die professionals uit de evenementenwereld die daar belangeloos aan meewerken, heel mooi en indrukwekkend. En hoewel iedereen belangeloos of nagenoeg belangeloos meewerkt, is het niveau van het evenement absoluut top. Heel bijzonder.

Wat inspireert jou?
Festivals vind ik inspirerend, maar reizen, andere culturen en natuur ook. En mijn geboorteland Noorwegen is bijzonder inspirerend. Mijn moeder woont daar nog en als ik daar ben, geniet ik enorm van de rust en de natuur. Ik kan daar bij wijze van spreken dagen op een berg in het niets staren; heerlijk!

Waar droom je nog van?
Op een dag wil ik een grote speler in de wereld van de dance-evenementen zijn en echt iets groots neerzetten. Liefst internationaal, dan kan ik meteen veel reizen.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Eigenlijk heb ik geen idee. Ik hoop wel dat het er dan beter uitziet dan nu het geval is. Ik vind dat er veel gelukszoekers rondlopen, mensen die voor woekerprijzen of juist voor bodemprijzen werken. De echte kwaliteit wordt daardoor weggevaagd. Dus ik hoop dat deze periode een schifting teweeg brengt, waarna de echte kwaliteit overblijft.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Daar hoef ik niet lang over na te denken: Duncan Stutterheim, de oprichter en eigenaar van ID&T. Dat bedrijf doet zoveel, en echt overal. Ik zou graag willen kijken hoe het er binnen die organisatie aan toe gaat. Enerzijds om ervan te leren inderdaad, maar ook om inspiratie op te doen.

Wat was je grootste blunder?
Bij Blue Boat heb ik eigenlijk geen grote blunders op mijn naam staan. Maar bij een dance-evenement dat ik organiseerde, gebeurde er wel een keer iets stoms. Ik had juist tegen de bezoekers gezegd dat het feest nog even doorging toen de stroom uitviel. En die bleef ook uit. Het lag niet aan ons, maar toch: ik had beter mijn mond kunnen houden. Ja, de teleurstelling bij de bezoekers was wel groot inderdaad.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik denk dat maar weinig mensen weten dat ik een echte Noor ben.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Durf te leren van anderen; dat is echt mijn motto. Ook in onze branche denken we te veel in ons eigen straatje, terwijl we heel veel van elkaar kunnen leren. Uiteindelijk moeten we het toch met z’n allen doen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!