Back Back Nieuws

Rib Rally 2008 rond Curaçao

25 november 2008
Na de succesvolle editie van 2007 in Egypte vertrekt Rib Rally Coureur Marco Binnendijk van Dolphin Maritime uit Stellendam op 29 november aanstaande met zijn uit 5 man bestaande “team Samsung” naar Curaçao. De race met de 20 grote en supersnelle Rib's (Rigid Inflatable Boats) gaat om het internationale kampioenschap in de "Endurance Class" en trekt deelnemers uit 15 landen.

Al in januari van dit jaar begon "team Samsung" aan het trainingsprogramma voor Curacao. Omdat het bedrijf van Binnendijk en compagnon Edwin van Noortwijk is gespecialiseerd in Rib-Adventures en Rib trainingen konden hij en zijn team beschikken over de juiste boten en faciliteiten. Ook werden er trainingstages georganiseerd naar Zweden waar bij de instructeurs van de "Swedish Amphibious Force" werd getraind in navigeren bij hoge snelheden.

De wedstrijddagen op Curacao zijn van 1 tot en met 5 december. Vanaf begin januari 2009 zijn in 5 afleveringen op Veronica TV de uitzendingen met het beeldverslag te zien. Via de websites www.teamdoubledutch.nl en www.dolphin-ribs.com kunt u de achtergrond van Marco en zijn team nalezen en het wedstrijdverloop volgen.

 

De organisatie van de jaarlijkse Rib Rally, waarbij de finale wordt gestreden op een tropische bestemming, is in handen van all Sports Resort Maurik.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!