Back Back Nieuws

Rezidor start programma Gold Points Plus tegen uitstoot CO2

19 februari 2007
In een unieke samenwerking met de CarbonNeutral Company, biedt de Rezidor Hotel Group zijn gasten de mogelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen, die te wijten zijn aan hun verblijf in een Rezidor hotel en hun reis er heen, te compenseren en zo hun volledige trip CarbonNeutral® te maken.

Het enige wat de gast hiervoor moet doen, is lid worden van het gratis getrouwheidsprogramma, goldpoints plussm. Eén nacht in een Radisson SAS hotel levert gemiddeld zo’n 3.000 Gold Points op. Slechts 1.000 Gold Points zijn nodig om 100 kg koolstofdioxine, wat overeenkomt met 2 tot 5 nachten hotelverblijf en de reis erheen, te neutraliseren. Het compensatieschema biedt een wijde waaier aan neutralisatiemogelijkheden afhankelijk van het reispatroon van de gast. Het initiatief maakt deel uit van het veel geprezen Rezidor Responsible Business programma en wordt gelanceerd op 1 maart 2007.

Reizen en hotelverblijven maken deel uit van het zakenleven. Klimaatverandering en globale opwarming zijn vandaag echter realiteit en reizen is één van de vele oorzaken ervan. Hotels gebruiken energie om het comfort van de gasten zoals verlichting, verwarming, koeling, enz. te verzekeren. Om de impact hiervan op de globale opwarming hiervan te minimaliseren ontwikkelde de Rezidor Hotel Group sinds 2001 een energie management programma, met o.a. volgende hoofdlijnen:
• Per kwartaal het meten en rapporteren van de energieconsumptie op hotel en corporate niveau – in 2006 daalde de energieconsumptie per m2 van Rezidor met 8% t.o.v. 2005
• In meer dan 70% van alle Rezidor hotels werden energiebesparende verlichting, sensoren, timers en sleutelkaart schakelaars geïnstalleerd
• Actief zoeken naar alternatieve energie oplossingen – sommige hotels plaatsten zonnepanelen of integreerden hernieuwbare energie oplossingen.

Rezidor compenseerde door boomplantingen en hernieuwbare energie projecten reeds de veroorzaakte broeikasgassen van zijn laatste jaarlijkse hotel managers conferentie.

De CarbonNeutral Company heeft de hoeveelheid van de broeikasgassen die Rezidor produceert (incl. dagelijks beheer, brandstoffen, energieverbruik en het reizen).
Het CO2 equivalent zal gecompenseerd worden door het schenken van giften aan koolstofreducerende projecten die de hoeveelheid CO2 verminderen. De gekozen projecten zijn een windkrachtproject in India, energiebesparende projecten in Jamaica en methaan projecten in de VS.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!