Back Back Nieuws

Restaurants willen scoren met kunst

13 april 2005

Acht toprestaurants uit Breda en acht kunstenaars werken de komende maanden samen in het project Proeven van Kunst. Iedere kunstenaar heeft voor het restaurant waaraan hij is gekoppeld, een uniek onderbord ontworpen. De gasten die het speciale Proeven van Kunst-diner bestellen, mogen het onderbord na afloop mee naar huis nemen.

Doel van het project is volgens organisator Gerard Gielen om uitgaanspubliek op een originele manier in contact te brengen met kunst. Maar ook het bevorderen van het dagtoerisme is natuurlijk geen onbelangrijk aspect.
Om het project aan te kleden houdt elk restaurant twee 'meet and greet'-avonden met de kunstenaar. Die zal bijvoorbeeld schilderen of een voordracht geven. Aan het eind van het jaar kunnen restaurantgasten onderborden met elkaar ruilen tijdens een ruilbeurs in het Bredase Hotel Keijser.

De organisatie veilt dan ook de originele doeken van de ontwerpen ten behoeve van een goed doel. Dat is Stichting de Hiep die zich inzet voor landschapsherstel. Proeven van Kunst begint op 1 mei. (ANP)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!