7 november 2005

Restaurant Auberge du Bonheur winnaar Zilveren Champignon 2005

Rubrieken

Het culinaire team van restaurant Auberge du Bonheur uit Tilburg is uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Champignon. De meest prestigieuze kookwedstrijd van Nederland vond vorig weekend plaats in de Brabanthallen (www.brabanthallen.nl) in ’s-Hertogenbosch. De kookwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Vakwedstrijd Horeaca Tilburg en staat hoog aangeschreven (voorgaande edities werden onder meer gewonnen door Cas Spijkers, Pierre Wind, Rudolph van Veen en Paul Fagel). Op basis van ingestuurde recepturen worden vooraf tien restaurants uitgenodigd om tijdens de finale in actie te komen. De teams bestaan uit een kok en een gastheer. De opdracht is om binnen vijf uur een viergangen menu voor acht personen te bereiden en te serveren. Stephan Nijst, sous-chef bij Restaurant Auberge du Bonheur, is met zijn culinaire creaties als winnaar uitgeroepen. Zijn collega Paul van Gestel werd winnaar van De Contente Mens 2005, de prijs voor gastheerschap in al zijn facetten op het allerhoogste niveau. Informatie: www.bonheurhorecagroep.nl


Foto: de winnaars, met links Paul van Gestel en rechts Stephan Nijst