Back Back Nieuws

Respons lanceert event scan publieksevenementen

27 september 2006

ReSpons Evenementen Monitor en BV De Nieuwe Aanpak (DNA) hebben een nieuw initiatief op de markt gebracht om evenementen optimaal in te zetten voor stadspromotie en regio- of citymarketing. De Respons Event Scan (RES) is een meetinstrument voor publieksevenementen, met name interessant voor gemeenten, regio’s en provincies.


Met de Event Scan kunnen overheden hun beleid op het terrein van evenementen, subsidieverstrekking, en sponsoring formuleren of bijstellen. Op basis van de uitkomsten kunnen bepaalde evenementen worden samengevoegd of aangetrokken en subsidies worden bepaald. Ook zou besloten kunnen worden om een specifieke organisatie voor stadspromotie en citymarketing op te richten.


Stichting City Dynamiek Eindhoven heeft deze week als eerste opdracht gegeven voor een Event Scan gemeenten. Directeur Eric Boselie hierover: “Dit instrument past prima in de ontwikkeling van Eindhoven als een dynamische stad. Wij willen met evenementen meer bezoekers trekken. De Event Scan maakt het mogelijk een goede match te maken met de identiteit van de stad en de uitstraling die we willen bereiken.”


De RES bestaat uit een drietal onderdelen: een quick scan van het evenementenaanbod, benchmarking met andere gemeenten of regio’s en een adviesmodel waarbij de beste koppeling tussen evenement(en) en gemeente wordt aangegeven (perfect fit model). De Event Scan is een co-productie van ReSpons Evenementen Monitor en DNA. ReSpons is een gerenommeerd data- en onderzoeksbureau op het gebied van publieksevenementen. DNA geeft advies en begeleiding op het gebied van citymarketing, stads- en regiopromotie en evenementen. Onlangs hebben deze bureaus samen met Meerwaarde het initiatief voor een keurmerk voor evenementen genomen.


ReSpons-directeur Lex Kruijver is enthousiast over de RES-lancering: “Na de goede ervaringen en positieve reacties uit het bedrijfsleven staan we te trappelen om de Event Scan nu ook in overheidsland te gaan toepassen.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!