Back Back Nieuws

Renaissance Hotel catwalk voor Prelude

25 juli 2007
In de 17e eeuwse Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel vond aan de vooravond van de Amsterdam International Fashion Week gisteren de derde editie van ‘Prelude’ plaats. Drie getalenteerde jonge ontwerpers – Conny Groenewegen, Corné Gabriëls en Mada van Gaans – toonden in de voormalige Lutherse kerk hun collecties tijdens het initiatief van de Dutch Fashion Foundation. De meer dan vierhonderd genodigden waaronder fashionista’s, belangrijke modepers en enkele BN’ers onder wie Ans Markus, Ronald Kolk, Inge Ipenburg, Frans Moolenaar, genoten van een avondvullend programma waarin de bijzondere collecties van de drie couturiers werden geshowd.


Tussen de individuele shows vloeide de champagne rijkelijk en werd in de sfeervolle ambiance van de Koepelkerk genoten van de culinaire lekkernijen bereid door chef-kok Michel van het Renaissance Amsterdam Hotel.

Event Planning Manager Simone ten Bosch van het Renaissance Amsterdam Hotel: “Het was een zeer geslaagd evenement en dat geeft een goed gevoel.”

Angelique Westerhof, Director Dutch Fashion Foundation: “Het Prelude salonconcept van de Dutch Fashion Foundation en Mercedes-Benz staat voor een uniek avondvullend programma in het centrum van Amsterdam waar wij op intieme wijze een koppeling maken met mode en een prachtig historische locatie in de grachtengordel. De Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel is een karakteristieke locatie waarin onze modepresentatie een juiste aansluitingheeft gevonden.”


De Dutch Fashion Foundation (DFF) uit Amsterdam heeft tot doel de Nederlandse mode nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Met innovatieve concepten en diensten proberen zij jong talent een kans te geven in de modewereld. Tijdens de modeshow, die een aanvulling vormt op de Amsterdam International Fashion Week, krijgen jonge ontwerpers de kans om hun collecties te tonen aan de belangrijkste media en mode inkopers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!