Remco Koops: ‘Binden van personeel gaat om meer dan alleen salaris’Remco Koops: ‘Binden van personeel gaat om meer dan alleen salaris’
Back Back Interview

Remco Koops: ‘Binden van personeel gaat om meer dan alleen salaris’

04 oktober 2017

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Eventpersonality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Remco Koops van Van der Kroft’s Party Hands.

Wie is Remco?

‘Ik ben 41 jaar, getrouwd met Maria. Samen hebben we drie geweldige kinderen. We wonen in Almere. Bij ons in huis lopen ook nog twee katten en een hond rond. In mijn vrije tijd ben ik vaak met vrienden op de golfbaan te vinden. Lekker ontspannen en bijpraten.’

Wat is typisch Remco?

‘Ik ben heel nieuwsgierig, wil altijd alles weten. Daarnaast ben ik enthousiast en kan ik eigenlijk altijd wel met iedereen goed opschieten. Of ik nu praat met een directeur of een magazijnmedewerker: ik heb snel een klik. Dat is heel prettig.’

Beroep en bedrijf?

‘ln september 2016 ben ik bij Van der Kroft’s Party Hands begonnen als General Manager. Ons bedrijf levert tijdelijke horecamedewerkers voor evenementen. Jonge mensen die we zelf opleiden en trainen. Dat laatste vinden we erg belangrijk. Bij ons kunnen studenten zich ontwikkelen; van bedieningsmedewerker tot partymanager bijvoorbeeld. Op dit moment bestaat ons vaste team uit vijf mensen en zijn we met uitzenden vooral actief in de randstad. We willen groeien, maar doen dat graag geleidelijk om dat we vooral de kwaliteit van ons aanbod niet uit het oog willen verliezen.’

Waarom deze branche?

‘Ik ben van origine patissier/chocolatier. Iets heel anders dus. Ook werkte ik in verschillende restaurants, voornamelijk als chef in de keuken. In de loop der jaren ging ik steeds meer de managementkant op. Ik startte mijn eigen bedrijf als freelance partymanager. Vervolgens kwam ik in de horeca-uitzendbranche terecht. Een nieuwe stap, daar kon ik goed mijn horeca-ervaring kwijt. Ik weet immers als geen ander wat klanten willen. Dit werk ligt me. Het is afwisselend en dynamisch en de werktijden zijn aantrekkelijk, vergeleken bij het werken in de horeca. Ik ben nu ’s avonds thuis om mijn kinderen op bed te leggen. Heel soms gaan mijn handen jeuken, dan spring ik nog wel eens bij ergens in de keuken.’

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?

‘Het WK Roeien in Amsterdam in 2014. Vijf dagen lang hebben we daar het personeel geregeld. Zonder één wanklank of tegenslag. Het liep als een speer. Fantastisch!’

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?

‘Zonder twijfel: Sail 2000. Daar heb ik namelijk mijn vrouw ontmoet. We werkten allebei op dezelfde boot. Ik als chef-kok, zij als partymanager. Het was van beide kanten liefde op het eerste gezicht. En na vijf dagen intensieve samenwerking heb ik haar voor het eerst gekust.’

Wat inspireert jou?

‘Mensen met passie. Die zich volledig inzetten met overtuiging. Dat kan een chef-kok zijn, een ondernemer, maar ook een van onze uitzendkrachten die waanzinnig staat te knallen. Ik geniet daarvan, het motiveert me.’

Waar droom je nog van?

‘Om zo rond m’n zestigste samen met m’n vrouw een leuk klein pensionnetje beginnen op het platteland in Frankrijk. Ik zie ons daar al zitten. We gaan allebei ons best doen om die droom uit te laten komen.’

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?

‘Er komt meer krapte op de arbeidsmarkt, dat merken wij nu al. Het is dus belangrijk dat je je personeel aan je kunt binden. Daarvoor moet je met meer komen dan alleen een goed salaris. Wij werken daar bewust aan. We willen ons personeel leren kennen, organiseren borrels, leuke uitstapjes, bieden opleidingstrajecten. We communiceren niet alleen via mail of WhatsApp maar leggen heel bewust persoonlijk contact. ‘Onze’ jongens en meiden moeten voelen dat ze echt bij ons horen.’

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?

‘Ik zou wel een dag een kapitein van een groot cruiseschip willen zijn. Zo’n grote machtige machine besturen en varen met zo’n complete stad. Dat lijkt me een onvergetelijke ervaring.’

Hekel aan…

‘Doemdenkers en probleemdenkers. Ik denk graag in oplossingen. Problemen zijn er genoeg, laten we die samen oplossen.’

Dol op…

‘Vakantie! De zomervakantie is voor mij heilig. We gaan met het hele gezin meestal drie weken met de caravan naar Zuid Frankrijk. Heerlijk. Dat is quality time ten top.’

Wat was je grootste blunder?

‘Door een miscommunicatie met een uitzendbureau (mijn eigen schuld) stond ik op een evenement met 300 gasten zonder personeel. Paniek natuurlijk. Na veel bellen en het aanspreken van mijn complete netwerk is het toch nog goed gekomen. Dat gebeurt me niet nog een keer.’

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…

‘Ik ben tien jaar geleden ernstig ziek geweest, had een aandoening aan mijn dikke darm. Ik kon twee jaar niet werken en was zelfs volledig afgekeurd. Daar legde ik me niet bij neer, ik vocht hard om weer terug te keren. Ik ben nu in balans. En ben er trots op dat ik dat zelf bereikt heb.’

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?

‘Samenwerken kan alleen succesvol zijn als het voor beide partijen leuk is.’

Door > Anneke Reijerse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!