Back Back Nieuws

Rembrandt Tower Boardroom en De Nederlanden gaan samenwerken

05 januari 2015
Rembrandt Tower Boardroom is per 1 januari 2015 is de samenwerking aangegaan met sterrenrestaurant De Nederlanden uit Vreeland. Chefkok Wilco Berends, die tijdens ‘Hemels Rembrandt’ de sterren van de hemel kookte, wordt daarmee het culinair brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan bekend om hun eerlijke keuken, waarbij regionale seizoensproducten de boventoon voeren. Bij Rembrandt Tower Boardroom geven zij vanaf deze maand culinaire invulling aan business meetings, business lunches, private dinners, perslanceringen en cocktail parties vanuit de op 150 meter hoog gelegen keuken van de Boardroom.

Rembrandt
De keuze voor Berends vloeit voort uit een speciaal event dat afgelopen najaar werd georganiseerd door Rembrandt Tower Boardroom. Tijdens ‘Hemels Rembrandt’, dat van 22 september tot en met 4 oktober plaatsvond, kon in de Boardroom - op de 32ste verdieping van de fameuze Amsterdamse Rembrandt Tower - gedineerd worden tussen werken van Rembrandt. Sterrenchef Berends verzorgde het diner voor deze bijzondere aangelegenheid, waarbij de Boardroom twee weken lang werd omgetoverd tot het hoogstgelegen restaurant van Amsterdam.

Kwaliteit 
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van Rembrandt Tower Boardroom, was zeer te spreken over het werk van Berends tijdens Hemels Rembrandt: ‘We hebben toen ervaren dat de uitmuntende culinaire creaties van Wilco en zijn team zeer goed aansluiten bij onze stijl en de superieure kwaliteit die we willen bieden. Zowel De Nederlanden als Rembrandt Tower Boardroom delen een zelfde passie en toewijding voor onze gasten; alleen het beste is goed genoeg.’ Het culinaire element is voor Hutter ook van groot belang bij zakelijke bijeenkomsten: ‘We willen onze gasten een omgeving bieden waar zij zich optimaal kunnen presenteren en op topniveau kunnen presteren. De juiste culinaire invulling draagt daar uiteraard aan bij.’

Eerlijke keuken
Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Het menu dat hij met zijn team voor Rembrandt Tower Boardroom heeft samengesteld, sluit helemaal aan bij de culinaire trends van deze tijd: eerlijk, lokaal, gezond en zonder poespas, maar toch verfijnd. De gerechten wisselen per seizoen, dat geldt ook voor de canapés, business lunches en private dinners.  Wilco Berends: ‘Het hele team van De Nederlanden is er trots op om letterlijk op topniveau te mogen koken voor de gasten van De Rembrandt Tower Boardroom.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!