Reinier Zonneveld vestigt nieuw Guinness World Record tijdens eigen festivalReinier Zonneveld vestigt nieuw Guinness World Record tijdens eigen festival
Back Back Nieuws

Reinier Zonneveld vestigt nieuw Guinness World Record tijdens eigen festival

08 augustus 2023

Op zaterdag 5 augustus schreef technokoning Reinier Zonneveld geschiedenis door een nieuw Guinness World Record te vestigen voor de langste elektronische muziek live set. De recordbrekende prestatie vond plaats op Reinier’s eerste editie van zijn eigen Karren Maar Festival, gehouden op de historische Stadsblokken in Arnhem. Reinier Zonneveld verbaasde het publiek met een buitengewone 11 uur en 11 minuten durende solo live set, die begon om 12:49 uur en precies om 00:00 uur eindigde.

Bekend om zijn intrigerende liveoptredens en skills met analoge synthesizers, gebruikte Reinier Zonneveld zijn eigen innovatieve aanpak van componeren tijdens zijn optreden. Met een uitstekende selectie van zijn eigen muziek leverde hij zijn meest ambitieuze en onvergetelijk set tot op heden.

Onbekende gebieden verkennen

Terugkijkend op deze indrukwekkende prestatie, zegt Reinier Zonneveld: 'Karren Maar Festival was een uitzonderlijke ervaring van geluid en verbinding. Gedurende 11 uur en 11 minuten spelen, kreeg ik de kans om diep in de essentie van mijn muziek te duiken en onbekende gebieden van emotie en energie te verkennen. Het was een memorabele ervaring om de steun en energie van het publiek te voelen, wat resulteerde in een unieke sfeer. Ik ben dankbaar dat ik deze onvergetelijke ervaring met iedereen heb kunnen delen en we de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van de elektronische muziek hebben verlegd.'

Onvergetelijke ervaring

Karren Maar Festival, vernoemd naar Reinier Zonneveld’s kenmerkende uitspraak, vierde zijn allereerste editie in stijl. Reinier’s hypnotiserende live set, op de mainstage van het festival, trok een enthousiast publiek van muziekliefhebbers uit verschillende landen. Met zijn onuitputtelijke energie en innovatieve geluid betoverde Reinier Zonneveld het publiek en creëerde een onvergetelijke herinnering toen muziekgeschiedenis werd geschreven en Reinier een nieuw Guinness World Record vestigde.

Album release

Naast zijn ambitieuze en succesvolle poging om deze zomer een nieuw wereldrecord te vestigen, zal Reinier Zonneveld het festivalseizoen afsluiten met een album release in september 2023. Het langverwachte album neemt luisteraars mee op reis door alle facetten van het techno-genre. Sommige tracks zijn in de afgelopen jaren al uitgegroeid tot klassiekers in de legendarische live sets van Reinier, zoals de eerste track van het album, ‘Music Is The Answer’. Deze track was dit jaar een van de favorieten van het publiek tijdens Karren Maar Festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!