Back Back Interview

Reinier Heruer: Gun elkaar de business, uiteindelijk krijg je altijd iets terug

28 juni 2016

Waar halen branchegenoten hun inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Eventpersonality Reinier Heruer van Holiday Inn Leiden en ECC Leiden.

Wie is Reinier Heruer?
Geboren en getogen in Leiden woon ik tegenwoordig in Leiderdorp, samen met mijn vriendin en onze mooie dochter van één. Na de opleiding Media Entertainment Management aan de Hogeschool InHolland te Haarlem heb ik als projectmanager gewerkt bij een evenementenbureau uit Leiden. Via enkele tussenstations ben ik sinds 1 maart 2016 in dienst bij ECC Leiden en Holiday Inn Leiden als Senior Sales Manager.

Kort bedrijfsprofiel
De combinatie van Holiday Inn Leiden en ECC Leiden (Evenementen- en Congrescentrum Leiden) versterkt elkaar en biedt een uniek product in de Randstad volgens de alles-onder-één-dak formule: eten, drinken, vergaderen en slapen kan er op één plek. Blikvanger in ECC Leiden is de grote ‘black box’ van 1.775 m². Een grote vide (431 m²) en twee ruime foyers (250 m² en 300 m²) bieden ruimte voor VIP-ontvangsten, recepties, garderobe en registratie.
Holiday Inn Leiden telt 200 kamers en 14 zalen. De grootste zaal biedt plaats aan 400 stoelen in theateropstelling. Feesten zijn bij ons mogelijk tot 2000 personen, congressen tot 1000 personen in theateropstelling en sitdown dinners tot 700 personen. We hebben een terrein met 400 gratis parkeerplaatsen voor de deur en met het openbaar vervoer ben je in een oogwenk op Centraal Station Leiden.

Wat is typisch Reinier?
Ik ben open, eerlijk, enthousiast, meedenkend en sociaal. Over het algemeen pas ik me gemakkelijk aan bij verschillende groepen en kan ik me goed inleven in situaties. Daardoor kan ik goed overweg met mensen van allerlei pluimage: zowel met de voorzitter van de raad van bestuur als met een lid van de postduivenvereniging.

Waarom deze branche? Ben je geworden wat je wilde zijn?
De voorliefde voor organiseren stroomt door mijn aderen. Organiseren leerde ik al jong van mijn vader die in de ‘3 October Vereeniging’ zat, de vereniging die via allerlei evenementen en tradities het beleg en ontzet van Leiden herdenkt. Later ben ik zelf ook in deze vereniging werkzaam geweest. Toen ik voor het eerst op vakantie ging naar Spanje, samen met tien vrienden, was ik ook degene die alles organiseerde en in de Leidse basketbalwereld organiseerde ik ook al vroeg toernooien. Of ik geworden ben wat ik wilde zijn kan ik moeilijk aangeven, maar het organiseren zit me in het bloed.

Wat is het mooiste evenement dat je hebt georganiseerd?
Privé was dat de organisatie van een drie dagen durend internationaal basketbal toernooi voor 300 deelnemers. Ik was verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijden, het verblijf van de deelnemers, de f&b, enzovoort. Zakelijk gezien vind ik het moeilijk om een keuze te maken. Als je evenementen organiseren een leuk vak vindt, dan kun je van praktisch elk evenement genieten, of het nu gaat om de opening van een bedrijfspand voor een multinational of een kleine actie in een verzorgingstehuis in het kader van ‘NL doet’.

Wat is het mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dan noem ik graag twee evenementen; de eerste keer dat ik het festival Mysteryland bezocht. Het decor, de muziek, het publiek en niet te vergeten het mooie weer kleurden deze dag tot een fantastische belevenis. Een ander bijzonder evenement vond ik het concert van Robbie Williams in de ArenA. Een mooie show en tevens het eerste concert dat ik samen met mijn vriendin bezocht, en dat maakte het extra bijzonder.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit de mensen om me heen, zowel zakelijk als privé. Iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief anders tegen dingen aan. Door veel met elkaar te praten kom je tot nieuwe inzichten, die je van pas kunnen komen.

Wat is je droom?
Zodra onze dochter oud genoeg is, zou ik met het gezin graag een mooie trip door Amerika willen maken. Dan wil ik dolgraag ook enkele basketbalwedstrijden in de NBA live meemaken.

Wie bewonder je in de evenementenbranche?
Ik bewonder niet zo snel mensen, maar ik heb wel veel respect voor mensen die al heel lang in de branche meedraaien en die altijd weer boven komen drijven door te vernieuwen of zichzelf opnieuw uit te vinden.

Welke gouden tip pas je altijd toe in je vak?
Ik zeg altijd: wees duidelijk over de mogelijkheden van je dienstverlening. Blijf meedenken, dan vind je altijd een oplossing voor uitdagingen.

Hoe ziet de evenementenbranche er over vijf jaar uit?
We leven in een tijd waarin de digitale ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Tegelijkertijd zal de behoefte aan persoonlijk contact altijd blijven bestaan. Voor de eventbranche biedt dit de mooie uitdaging om deze twee ontwikkelingen goed te combineren.

Wat is je grootste blunder?
Het is me eens overkomen dat ik een dag te vroeg aanwezig was voor een evenement aan de andere kant van het land.

Wat weet bijna niemand van je?
Dat ik al 23 jaar basketbal.

Wat wil je nog graag kwijt aan de branche?
Gun elkaar de business. Uiteindelijk krijg je er altijd iets voor terug!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!