Back Back Nieuws

Regenboog Gala Jachtslot de Mookerheide

19 juni 2006

In Jachtslot de Mookerheide is de achtste editie van het Regenboog Gala gehouden. In de vroege uurtjes van zondag was het al toen voorzitter van de organiserende stichting Regenboog Gala het netto resultaat van € 200.000,00 mee kon delen.


De opzet van het Regenboog Gala is een galadiner met een kunstveiling voor een goed doel. Een aantal geselecteerde instellingen en bedrijven krijgt een uitnodiging in te tekenen op een tafel voor acht personen. De instelling of het bedrijf bepaalt wie voor de acht plaatsen uitnodigingen krijgen. De deelnemers worden geïnformeerd over het goede doel en zijn verzekerd van een schitterende avond door het contact met relaties, door een zeer aantrekkelijke kunstveiling en door het optreden van topartiesten.


Het gala 2006 is het grootste van een serie van drie. Doel van de serie is in drie jaar tien procent bij elkaar te brengen van de 1,6 miljoen waarmee het Nijmeegs Offensief Tegen Kanker (NOTK) de immuno-therapie, een kansrijke behandelmethode van kanker, de benodigde financiële middelen wil geven. In 2005 was de opbrengst van het reguliere gala met 70.000 euro al boven verwachting. Dit jaar was de opzet van het gala in nauwe samenwerking van de Stichting Regenboog Gala en het NOTK veel groter. Het resultaat sloot daar naadloos bij aan.


Maar liefst 550 gasten van instellingen en bedrijven uit heel Nederland waren naar Jachtslot de Mookerheide gekomen. Daar was een aanbouwpaviljoen van ruim 1650 vierkante meter neergezet, schitterend aangekleed en ingericht, compleet met kristallen luchters. Dat leverde geen gevoel van een tent op, men dacht eerder aan de grandeur van een paleiszaal.


Het was een luisterrijk diner met een grandioze veiling. Toppers van het door veilingmeester Gaston Starreveld, bekend van de Postcodeloterij, aan de man/vrouw gebrachte pakket waren het schilderij ‘De Dans’ van Ans Markus, een tiendaagse reis naar Tanzania, een van de slechts drie gebouwde Harley Davidsons driewielige XL Lehman Trike en als een van de vijf verrassingen waar blind op geboden werd een heuse Cadillac... voor twee maanden.


Na het hoofdgerecht, kalfsmedaillon met morieljes en voorjaarsgroenten, was er een Fashion Show van modeontwerper Sheguang Hu uit Doetinchem. De avond werd verder opgeluisterd door een keur van artiesten. Presentator Hans Kraay jr. kon onder meer Guus Meeuwis aankondigen, een optreden van Jim met dansparen en het absolute hoogtepunt van de avond een spetterende show van Karin Bloemen.


Jan Hendriks, voorzitter van de Stichting Regenboog Gala, kon als stralend besluit van een sombere regendag het netto resultaat meedelen. Daarmee is de doekstelling van drie jaar in twee jaar al ruimschoots gehaald. Met het gala van 2007 nog te gaan kan de strijd tegen kanker wellicht een beslissende wending nemen.

foto: B. van den Boorm

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!