Back Back Nieuws

Recordaantal inschrijvingen NRC Charity Awards 2013

30 juli 2013
240 goede doelen hebben zich ingeschreven voor de derde editie van de NRC Charity Awards. Dit jaar staat deelname wederom open voor alle goede doelen die staan ingeschreven bij Kennisbank Filantropie. Alle deelnemende uitingen zijn vanaf vrijdag 26 juli te zien op de site. Het is nu de beurt aan het publiek en de vakjury om de winnaars aan te wijzen.

Publieksprijs
De publieksprijs wordt uitgereikt aan het goede doel dat volgens het publiek de meest indrukwekkende advertentie ingestuurd heeft. Iedereen die via de site een stem uitbrengt, maakt kans op een iPad. Stemmen kan tot en met vrijdag 13 september 2013, ook via de mobiele website.

Vakjuryprijs
De vakjuryprijs wordt na twee ronden toegekend. In de eerste ronde selecteren Jan van der Marel (directeur-uitgever NRC Media) en Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC Handelsblad) 24 inzendingen die worden gepubliceerd in doordeweekse edities van NRC Handelsblad, in de periode van 26 juli tot en met 28 augustus 2013. Daarmee worden per dag 502.000 lezers van NRC Handelsblad bereikt. De vakjury beoordeelt in de tweede ronde de advertenties op vormgeving, het gebruik van beeld, de kracht van de boodschap en de impact.

De eerste jurering heeft inmiddels plaatsgevonden. 'Het was ook dit jaar bijzonder moeilijk om uit ruim tweehonderd inzendingen 24 genomineerden te selecteren', aldus Peter Vandermeersch. 'Je voelt dat achter elke inzending veel inzet, creativiteit en engagement schuil gaat. Daarom zijn we ook zo blij met het succes van deze awards.'

De winnaars
De winnaars van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs worden 18 september 2013 bekend gemaakt. Zij mogen dan hun NRC Charity Award in ontvangst nemen en ontvangen daarbij advertentieruimte in NRC Handelsblad en nrc.next ter waarde van maximaal € 300.000,-.

De Awards worden op 18 september uitgereikt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!