Back Back Nieuws

Record van openingsjaar verbroken tijdens Top 2000 uitzending

31 december 2014
Beeld en Geluid breekt vandaag zijn bezoekrecord. Het oude record van 260.484 bezoekers dateert uit 2007, het openingsjaar van het museum. De laatste dagen van het jaar zijn traditiegetrouw de drukste voor het instituut, wanneer de uitzendingen van de NPO Radio 2 Top 2000 te volgen zijn in het gebouw. Meer dan 18.000 mensen brachten tot nu toe een bezoek aan die uitzendingen. Met nog anderhalve dag te gaan verwacht het instituut het jaar met 265.000 bezoekers af te sluiten.

Audiovisueel erfgoed
Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid: ‘Het is onze doelstelling om het door ons beheerde audiovisueel erfgoed voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Dat doen we op diverse manieren, zoals in de Beeld en Geluid experience. Ik ben er enorm trots op dat we dit jaar met al onze activiteiten zo veel mensen naar ons hebben weten te trekken.’

Beeld en Geluid schaart zich hiermee in een rij musea die dit jaar meer bezoekers trokken dan ooit in hun geschiedenis. Namelijk het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum van Oudheden in Leiden.

Top 2000 Café
Het jaar wordt traditiegetrouw afgesloten met de Top 2000 live vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. Het Top 2000 Café is ook na oudejaarsavond nog te bezoeken. Bezoekers kunnen gedurende de kerstvakantie in het Top 2000 Café nog meedoen aan een Top 2000 muziekquiz en workshops radio maken, gegeven door producers van NPO Radio 2. Bovendien is het mogelijk zelf de Top 2000 te presenteren in de Top 2000-radiostudio in de Beeld en Geluid experience.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!