Back Back Nieuws

Record inschrijving Amsterdam Marathon

28 juli 2006

Zondag 15 oktober 2006 gaan meer deelnemers dan ooit van start bij de 31e ING Amsterdam Marathon. Eerder dan ooit werd de eerste mijlpaal van 7.500 aanmeldingen in de voorinschrijving bereikt. In vergelijking met een jaar geleden betekent dit een groei van maar liefst 50%. De organisatie spreekt de verwachting uit dat het deelnemersaantal ruim boven het record van 19.900 zal gaan uitkomen. Ter vergelijking, dit is meer dan een verdubbeling t.o.v. het jaar 2003.


‘Een bewijs dat onze in 2000 geformuleerde doelstelling - een loopevenement organiseren, dat zowel kwalitatief (in 2005 de beste wereldseizoentijd 2.06.20) als kwantitatief (22.500 deelnemers) tot de topevenementen in de wereld behoort - zowel in het binnen- als buitenland aanslaat’, aldus Joop Waterreus voorzitter van de Stichting Amsterdam Marathon. Inschrijving via www.ingamsterdammarathon.nl is nog mogelijk tot en met maandag 2 oktober 2006.

Economische impuls
De Stichting Amsterdam Marathon stelt bovendien met grote tevredenheid vast dat zich onder de voorinschrijvers maar liefst 1.176 lopers uit de hoofdstad bevinden. De ING Amsterdam Marathon kan zich hiernaast elk jaar verheugen op een stijgend aantal buitenlandse deelnemers. Vier jaar geleden stonden 2.700 buitenlandse atleten in de startblokken; in 2004 meldden zich 4.620 deelnemers uit het buitenland en afgelopen jaar een record aantal van 5.825.


De Stichting Amsterdam Marathon verwacht dit jaar ruim 7.000 atleten uit meer dan zestig landen te verwelkomen. Groot-Brittannië spant de kroon met nu al 1.405 lopers, gevolgd door Frankrijk (478) en Duitsland (285). Ook de belangstelling uit de Spanje (169) neemt elk jaar toe. Hieruit blijkt dat de ING Amsterdam Marathon niet alleen een geweldig sportevenement van internationale allure is, maar ook een economische betekenis heeft voor Amsterdam. Zo combineren vele buitenlandse deelnemers en supporters hun bezoek aan de marathon met een vakantie in de hoofdstad.


Parcours ruimer en sneller
De onstuimige groei van het deelnemeraantal van de ING Amsterdam Marathon en het streven de kwaliteit van het parcours jaarlijks te verbeteren maken het noodzakelijk dat het parcours regelmatig aangepast moet worden. De organisatie is er voor de komende editie in samenwerking met de politie en gemeente van Amsterdam in geslaagd om de keerlus van vorig jaar op de Oostenburgergracht te schrappen. De lopers volgen nu een route vanaf de Molukkenstraat naar de Insulindeweg en de Zeeburgerdijk, waarna via de Cruquiuskade weer het parcours van 2005 wordt vervolgd.


Voorzover mogelijk is het parcours hiermee nog sneller geworden, waardoor het voor iedere deelnemer nog aantrekkelijker wordt om een poging te wagen zijn/haar persoonlijk record in Amsterdam aan te scherpen. In het parcours van de ING Amsterdam Marathon 2006 blijven de beide passages langs het Rijksmuseum en door het Vondelpark ongewijzigd gehandhaafd. Dat geldt ook voor het traject langs de Amstel en door het sfeervolle Watergraafsmeer. Nabij het Scheepvaartmuseum zal het traject via het Tropenmuseum en de Mauritskade naar de Stadhouderskade leiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!