Back Back Nieuws

Record bedrag Amsterdam City Swim

09 september 2014
Ruim 2000 deelnemers aan de Amsterdam City Swim en 400 deelnemers aan de Amsterdam City Swim for Kids (200 kids en 200 begeleiders) sprongen afgelopen zaterdag in de Amsterdamse grachten met als doel aandacht vragen voor de ongeneselijke ziekte ALS en donatiegeld ophalen voor de stichting ALS.  ‘De sfeer, het weer, de zwemmers, de vrijwilligers, de duizenden bezoekers en de imposante finish waar Peter Heerschop en Viggo Waas de deelnemers binnen speakerde, zorgden voor een fantastische dag’, aldus de organisatie. Tijdens de prijsuitreiking door Humberto Tan maakte de organisatie de stand van de donatieteller tot dan toe bekend, een recordbedrag van bijna € 2 miljoen. Daarna barstte de Pasta en Pizza Afterparty los met muziek van Too hot to Handle en Candy Dulfer. 

Winnaars
Bij de heren was Pepijn Smits de snelste zwemmer, Pieter van den Hoogenband finishte als tweede. Bij de dames won Janina Beckers. Franka Kramer (11 jaar, deelneemster Amsterdam City Swim for Kids) haalde als individuele deelnemer het hoogste bedrag. Met onder andere het wegbrengen van lege flessen haalde zij  ruim € 15.000,- aan donaties op. Team Sandberg haalde met hun businessteam bijna € 45.000 donatiegeld op. 

Internationaal
De Stichting Amsterdam City Swim kondigde tevens aan om een serie van internationale swims te gaan organiseren omdat de combinatie van zwemmen voor een goed doel in schoon open water een unieke propositie is. 'Het geeft de Stichting de kans om op die manier meer internationale samenwerking af te dwingen voor onderzoek tegen de ziekte ALS. Bovendien draagt het bij aan ‘Holland promotie’ met onze ervaring op het gebied van schoon water en watermanagement. Als eerste stad heeft New York interesse getoond om dit idee vorm te geven. Het is de bedoeling dat we in juni 2015 daar een City Swim organiseren onder de naam New Amsterdam City Swim om de historische banden tussen New York en Amsterdam te verstevigen en met als doel donatiegeld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!