RAI verwacht 80.000 AV professionals op ISE 2018RAI verwacht 80.000 AV professionals op ISE 2018
Back Back Nieuws

RAI verwacht 80.000 AV professionals op ISE 2018

07 februari 2018

De Amsterdamse RAI is deze week het toneel van de vakbeurs Integrated Systems Europe (ISE). Van dinsdag 6 tot vrijdag 9 februari 2018 komen naar verwachting 80.000 AV- en multimediaprofessionals uit de hele wereld naar Amsterdam. ISE is uitgegroeid tot het grootste b-to-b evenement in de RAI en ‘s werelds best bezochte AV-beurs. Vooruitlopend op ISE wordt de skyline van Amsterdam al weken opgelicht door de nieuwe competitie in projection mapping. Op initiatief van de RAI, ISE en het Amsterdam Light Festival projecteren vijf internationale videokunstenaars hun voorstellingen op EYE filmmuseum. Tijdens de laatste dag van ISE 2018 wordt de winnaar in de RAI bekend gemaakt.

'Beurs als hub naar business in stad'

De Amsterdamse locoburgemeester Udo Kock was dinsdagochtend aanwezig bij de opening. 'Amsterdam is al jaren een magneet voor wetenschappers, ondernemers en investeerders. Deze aantrekkingskracht wordt versterkt doordat de stad inmiddels de dertiende editie van ISE welkom heet. Deze week kan iedereen zien hoe in Amsterdam de nieuwste technologieën worden toegepast, die tijdens ISE de afgelopen jaren zijn gepresenteerd. De beurs heeft een impact op Amsterdam die veel verder gaat dan alleen de vier beursdagen. De uitdaging is bezoekers te helpen zich te verbinden aan de startups, bedrijven en kennisinstituten in Amsterdam. Een goed voorbeeld zijn de Dutch VR Days die deze week worden georganiseerd', aldus de locoburgemeester in zijn speech.

Videokunst op EYE

Een bijzonder initiatief rondom ISE is de World Masters of Projection Mapping. Sinds half januari hebben duizenden Amsterdammers de kunstprojecties op de gevel van het EYE Filmmuseum gezien. De uitdaging voor de kunstenaars was om een projection mapping te creëren voor op de bijzondere driedimensionale gevel van EYE, die vanuit diverse hoeken goed te zien is.

Schoolvoorbeeld van verbinding

'Als RAI brengen wij mensen, ideeën en visies samen', aldus COO Maurits van der Sluis van RAI Amsterdam. 'Door ons netwerk te linken aan ISE, de stad en Amsterdam Light Festival hebben we een intitiatief ontwikkeld, dat ook buiten de beurslocatie en -dagen impact heeft. World Masters of Projection Mapping heeft ook geleid tot samenwerking met nieuwe partners en is zo het schoolvoorbeeld van verbinding.'

Succes

Mike Blackman, Managing Director van Integrated Systems Events, beaamt: 'Hoewel we al sinds 2005 een relatie hebben met de stad Amsterdam, waren de meeste activiteiten gericht op en gesitueerd rondom de RAI. De nieuwe World Masters of Projection Mapping tijdens het Amsterdam Light Festival is een showcase van de beste creatieve, technische en productionele mensen ter wereld. Bovendien zijn we trots dat het project ook goed in de smaak valt bij de deelnemers en bezoekers aan ISE 2018'.

Blackman vervolgt: 'We zijn enthousiast dat de prijsuitreiking plaatsvindt op de laatste beursdag. We hebben in dit nieuwe avontuur met veel plezier samengewerkt met de RAI en Amsterdam Light Festival. Beide organisaties zijn bekwaam in het organiseren van evenementen in Amsterdam. We zijn zeer verheugd dat we de World Masters of Projection Mapping samen tot een succes hebben kunnen maken.'

Tot 9 februari gratis te bewonderen

De vijf genomineerde inzendingen voor World Masters of Projection Mapping worden dagelijks van 07.00 tot 08.30 uur en van 18.00 tot 23.00 uur geprojecteerd op EYE Filmmusuem. Gratis voor iedereen en goed te bewonderen vanaf de ponten tussen het Centraal Station en Amsterdam Noord, de kade achter het station en de A’DAM Toren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!