RAI Amsterdam moet bezuinigen RAI Amsterdam moet bezuinigen
Back Back Nieuws

RAI Amsterdam moet bezuinigen

13 juli 2020

Beurs- en congrescentrum RAI Amsterdam, dat medio maart dicht moest als gevolg van de coronamaatregelen, moet flink bezuinigen. Het bedrijf moet 25 miljoen euro besparen. Het bedrijf verwacht 20 miljoen euro aan omzet mis te lopen. Hierdoor komen er zo'n 125 banen te vervallen.

500 evenementen

Normaliter ontvangt RAI jaarlijks zo'n anderhalf miljoen bezoekers op de vijfhonderd beurzen en evenementen, zoals de Huishoudbeurs en de Horecava. Dit jaar wordt dat aantal bij lange na niet gehaald.

Geplande reorganisatie

‘Ook met de nieuwe versoepelingen sinds 1 juli, is de RAI afhankelijk van de reismogelijkheden en -bereidheid van exposanten, bezoekers, organisatoren en partners om hun activiteiten voort te zetten’, zegt het bedrijf in een toelichting. RAI Amsterdam heeft een aanvraag voor de geplande reorganisatie ingediend bij de ondernemingsraad. ‘Een reorganisatie is een heel pijnlijke ingreep die helaas noodzakelijk is om de organisatie financieel gezond te maken. We moeten nu ingrijpen in het belang van de toekomst van de RAI’, zegt bestuursvoorzitter Paul Riemens.

Gezonde toekomst

Op dit moment werken tegen de vijfhonderd mensen bij het congrescentrum. Volgens RAI is een gezonde toekomst niet alleen van belang voor het bedrijf, maar ook voor Amsterdam. ‘Elke euro die in de RAI wordt besteed, leidt tot een uitgave van zo'n 7 euro in Amsterdam.’ RAI zou indirect goed zijn voor de werkgelegenheid van 31.000 mensen. Denk hierbij aan hotelovernachtingen en bestedingen in horeca, musea en detailhandel.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!