Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center: Sereen en solide in hartje AmsterdamRadisson Blu Hotel, Amsterdam City Center: Sereen en solide in hartje Amsterdam
Back Back Locaties

Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center: Sereen en solide in hartje Amsterdam

25 mei 2020

Midden in de dynamische, rumoerige omgeving van downtown Amsterdam kun je bij Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center bijeenkomen in een elegante en rustige ambiance. In het hotel komen historische elementen, die nog herinneren aan de vroeger functies van het pand, moderne architectuur en solide, warme gastvrijheid samen.

In de voormalige koopmanshuizen, papiermolen en pastorie vind je vandaag de dag een viersterren superieurhotel met 252 kamers en negen meeting- en eventszalen.

De drie gebouwen van het hotel, die middels een ondergrondse passarel met elkaar verbonden zijn, komen alle uit op één grote, lichte entree. De eigentijdse architectuur van deze atriumlobby staat in harmonieus contrast met de historische, warme en knusse charme van ‘Oud Amsterdam’ die nog op veel plekken in en rondom het pand zichtbaar is. Van chique kroonluchters in de Pastoriebar tot hoge raampartijen, donkere kleuren en het gebruik van houten accenten.

Van strak en modern tot elementen uit de Gouden Eeuw

De unieke combinatie van modern en historisch is tevens terug te vinden in de stijlvolle kamers en suites. Deze kamers -elk van alle gemakken voorzien- zijn onder te verdelen in twee soorten. In de ‘Naturally Cool’ kamers ervaar je een moderne sfeer met neutrale kleuren, terwijl de ‘Golden Age’ kamers met name aan vroeger herinneren met Hollandse -molens en klompen- accenten in de vloerbedekking. Een van de gebouwen biedt uitzicht op de gracht, wat de bij gasten geliefde kamers een bijzonder karakter geeft. En dat niet alleen, door de ligging aan de gracht is het ook nog eens mogelijk voor de deur aan te meren, en zo de verkeersdrukte van de stad te mijden door via het water voor de locatie aan te meren. Het hotel is daarnaast zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer met onder andere een metrostation op korte loopafstand.

‘Feel the difference: ervaar een oase van rust te midden van de gezellige drukte van het centrum van Amsterdam’ – Roy Kamphuis

Hoog serviceniveau

Het hotel opende haar deuren alweer 30 jaar geleden, in 1990. Het hotel wordt dagelijks gerund onder de bezielende leiding van General Manager Roy Kamphuis, medewerker van het eerste uur. De gastvrije hotelier geeft zijn ervaring graag over aan zijn team. Een ‘home away from home’, het team van Radisson Blu Amsterdam City Center zorgt dat het elke gast aan niets ontbreekt. Tickets voor musea, een reservering bij een populair restaurant, een rondvaart of airportshuttle. Zowel binnen als buiten het hotel zorgen de gastvrije medewerkers voor een onvergetelijke ervaring, iets waar Radisson Blu – naast een persoonlijke en professionele aanpak, voor staat.

Exclusieve bijeenkomsten

Van boardroom tot galasetting, van sfeervol dineren in het restaurant op de begane grond tot een gezonde snack in de meetingfoyer. Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center beschikt over negen stijlvolle en eigentijdse meeting- en eventszalen, waarvan het ‘Wapen van Amsterdam’ – het paradepaardje – op de vijfde etage een fraai uitzicht biedt op de gracht en de Zuiderkerk. De private meeting rooms zijn separaat te huren met een eigen entree en foyer, waardoor het mogelijk is een event te organiseren zonder andere (hotel)gasten te ontmoeten. Het hotel is gecertificeerd om ook evenementen voor de farmaceutische industrie te faciliteren, een certificaat dat gebonden is aan strikte voorwaarden. Daarnaast beschikt het hotel over een Gouden Green Key. Op het gebied van catering biedt het hotel gezonde, energiegevende en lokale producten.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!