Back Back Nieuws

Radio Festival bij Beeld en Geluid

19 december 2015
Beeld en Geluid in Hilversum organiseert tijdens de kerstvakantie (19 december tot en met 3 januari) het Radio Festival, met daarin diverse activiteiten rond het thema radio. Zo kunnen bezoekers de workshop radio maken volgen of meedoen aan een popquiz of introspel, allemaal onder leiding van NPO Radio 2-dj’s als Frank van ‘t Hof, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes.

Let’s Talk Music
Experts vertellen over radio en muziek in de serie ‘Let’s Talk Music’. Op verschillende dagen nemen de sprekers hun luisteraars mee langs hun expertisegebied:
» Dj Stefan Stasse - De geschiedenis van de Top 2000
» Dj en journalist Arjan Snijders - 50 jaar 3FM
» Statisticus Tom Goris - De statistieken van de Top 2000
» Muzieksamensteller Arjan de Ruiter - Hoe breng je evenwicht in je muziekkeuze?
» Muziekwetenschapper John Ashley Burgoyne - Wat maakt muziek pakkend?
» Diverse oud-omroepmedewerkers - De geschiedenis en het maken van vinyl

Een kijkje in het archief
Tijdens het Radio Festival nemen vrijwilligers van Beeld en Geluid bezoekers mee het archief in voor de radiorondleiding. Bezoekers ontdekken de geschiedenis van de radio in objecten uit het rijke archief van Beeld en Geluid.

Medewerkers van Beeld en Geluid brengen het archief ook naar boven met pop-up storytelling. Ze verrassen bezoekers met een object uit het archief en vertellen er een spannend, mooi of interessant verhaal over.

In de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio krijgen bezoekers bovendien een virtuele rondleiding in de 3FM-studio van dj Paul Rabbering door een VR-bril op te zetten.

Zelf aan de slag
Kinderen ontdekken hoe het versterken van geluid werkt door er zelf mee aan de slag te gaan. Zij knutselen en versieren hun eigen luidsprekers voor hun telefoon of die van hun ouders. Voor een greenscreen maken bezoekers een deelbare herinnering aan hun dag: ze photobomben een idool en kunnen de foto online terugvinden.

Foto: Paul Ridderhof

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!