Racepubliek omarmt Park & Bike van MOBIAN Racepubliek omarmt Park & Bike van MOBIAN
Back Back Nieuws

Racepubliek omarmt Park & Bike van MOBIAN

07 september 2022

Honderduizenden racefans zijn dit weekend getuige geweest van een magistraal  raceweekend tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort. Een enorm aantal  bezoekers - 105 duizend per dag! - dat met goed gevolg haar weg wist te banen richting het  circuit. Voor het tweede jaar op rij kon MOBIAN het duurzame Park & Bike-concept  succesvol faciliteren: parkeren op afstand en op de (huur)fiets voor de last-mile… een  stroom aan oranje fietsers.

Met 10 parkeerlocaties verspreid over Haarlem en omstreken wist MOBIAN ruim 30.000 bezoekers  te bedienen. Zowel voor consumenten als voor verschillende bedrijven zijn er unieke  Park & Bike-hubs gerealiseerd en bood MOBIAN ondersteuning om ook het stallen van de fiets in  Zandvoort te organiseren. Een parkeerlocatie in Schalkwijk, een locatie op de Zijlweg, maar ook  twee grote locaties in Vogelenzang: er waren zogezegd meerdere wegen die naar Zandvoort  leidden. ‘Door gebruik te maken van verschillende locaties verspreidden we het publiek, om zowel  de parkeerlocaties zelf als Zandvoort optimaal bereikbaar te houden.

Geliefd concept

Een forse stijging in het aantal boekingen van de Park & Bike-service ten opzichte van 2021, laat  zien dat de bezoekers het concept omarmen. Zandvoort is tijdens het F1-weekend gesloten voor  de automobilist, dus biedt de organisatie het publiek alternatieven. Via de Dutch GP-site kwamen  tienduizenden Park & Bike-boekingen bij MOBIAN terecht. Een populair argument om juist voor  deze innovatieve optie te kiezen is de vrijheid die het biedt. Arriveren en opstappen, in jouw tijd,  wanneer jij wil. Maar ook de garantie van een parkeerplek door het vooraf te kunnen boeken,  maakt het een geliefd concept.

Groene last-mile

Naast dat het concept optimaal bijdraagt aan de bereikbaarheid van het circuit, is het duurzame  karakter ook van groot belang. Het is bekend dat de F1 in 2026 honderd procent duurzame  brandstof wil gebruiken en in 2030 zelfs klimaatneutraal wil zijn. Het geeft hiermee een sterk  signaal af duurzaamheid hoog op de agenda te hebben staan. Het aanbieden van Park & Bike van  MOBIAN stimuleert de bezoeker een groene last-mile af te leggen, met tonnen aan CO2 besparing  als gevolg.

Doorslaand succes

‘Te gek aan een event als de Dutch GP is dat we als MOBIAN vooraan staan bij het onthalen van  de bezoekers. Doorgaans boekt een klant online en zien we de review niet of pas dagen later  verschijnen. Op een event ontvangen we reviews uit de eerste hand en kunnen we stellen dat Dutch GP 2022 een doorslaand succes is geweest.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!