Raak geïnspireerd op nieuw duurzaamheidsfestival Raak geïnspireerd op nieuw duurzaamheidsfestival
Back Back Nieuws

Raak geïnspireerd op nieuw duurzaamheidsfestival

02 september 2019

Op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel, de illustere proeftuin voor circulaire economie, vindt tussen 8 en 10 oktober een nieuw festival plaats: In our Nature. Hier ontstaat een kruisbestuiving tussen natuur, kunst en circulair ondernemen. Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Creativiteit zit in onze aard. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid.

Hoe kunnen we ons laten inspireren en voeden door technieken en inzichten die de natuur aandraagt? Dit is een vraag waar ontwerpers, kunstenaars, creatieve ondernemers en circulaire bouwers graag antwoord op geven. Zij presenteren op dit festival hun ideeën, plannen en dilemma’s. Ook gaan zij samen met de festivalgangers op zoek naar inzichten, samenwerkingen en toepassingen voor een duurzame wereld. Voor buurtbewoners, kinderen en geïnteresseerden zijn er optredens, lezingen, een culinaire proeftuin, muziek en documentaire films.

Duurzame oplossingen

Eén van de programma’s gaat over de verduurzaming van evenementen, festivals en conferenties. Op een actieve marktplaats worden in samenwerking met Green Stages presentaties, demonstraties en brainstorms voor organisaties en overheden georganiseerd die slimme en groene oplossingen zoeken voor bijvoorbeeld afval, energie en catering van hun events.

Praktisch idealisme

Het In Our Nature festival is het initiatief van Podium Circulair, een netwerk van groene ondernemers en kunstenaars in Brabant. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met The Turn Club, een ambitieuze groep kunstprofessionals, verbinders en praktische idealisten. Brabant C, investeringsfonds voor cultuur, is partner van dit project van Podium Circulair en stelt een ontwikkelfinanciering voor het In Our Nature festival beschikbaar.

Kunstenaarsmindset

Curator van In Our Nature is Merlijn Twaalfhoven. Na jarenlang als succesvol componist gewerkt te hebben, zet hij zich nu in om met kunstenaars, creatieve makers en verbinders urgente vraagstukken aan te pakken. Zo wil hij de noodzakelijke veranderingen in de samenleving voeden met verbeeldingskracht, schoonheid en spel. Hij noemt dit de kunstenaarsmindset. Twaalfhoven: 'Kunstenaars kunnen door hun blik, hun aanpak en de vragen die zij stellen, een verfrissende rol spelen bij complexe vraagstukken zoals de duurzaamheidsomslag waar wij als samenleving mee worstelen. Zij kunnen ook ruimte voor aandacht, hoop en verbinding vergroten. Dat is essentieel in een tijd van verandering en onzekerheid'.

Prijzen variëren van € 20,- voor een avondprogramma tot € 180- voor twee dagen een all-in programma. Meer informatie op inournaturefestival.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!