Queens: een bruisende plek voor meetings en eventsQueens: een bruisende plek voor meetings en events
Back Back Nieuws

Queens: een bruisende plek voor meetings en events

23 februari 2017

Ontdek Queens als bestemming voor vergaderingen of events. NYC & Company nodigt eventplanners en bezoekers uit om een kijkje te nemen in het meest cultureel diverse deel van New York City. Met een uitgebreid aanbod aan vergaderruimten, ongeëvenaarde uitgaansgelegenheden en een uitstekende bereikbaarheid met twee grote luchthavens en meerdere metrolijnen, biedt Queens tal van mogelijkheden. Deze dynamische bestemming brengt een geheel nieuw perspectief aan meetings of evenementen in New York City.

'Queens biedt ongeëvenaarde zakelijke ervaringen voor planners en bezoekers die gewone vergaderingen en evenementen willen omzetten in iets bijzonders,' zegt Jerry Cito, Senior Vice President of Convention Development. 'Met haar samensmelting van cultuur en internationale allure, gecombineerd met gemakkelijke bereikbaarheid en unieke locaties, nodigen we bedrijven uit om te ontdekken wat Queens bijzonder maakt.'    

Long Island City

Net aan de overkant van de East River van Manhattan ligt Long Island City, een buurt die uitgegroeid is tot een levendige kunstgemeenschap. Met de nieuwe metrolijn 7 uitbreiding liggen Midtown Manhattan en het Javits Center slechts op enkele minuten afstand. In Long Island City bevinden zich vele geschikte locaties voor meetings en evenementen. Zo is er het Z NYC Hotel, dat beschikt over een rooftop ruimte van 465 vierkante meter met een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. In het pand van een oude fabriek bevindt zich het Paper Factory Hotel, dat beschikt over 465 vierkante meter aan flexibele ruimte voor evenementen, waaronder een unieke openlucht locatie genaamd de ‘Tree House’, en een binnenkort te openen ‘Bierzelt Beer Tent’ van 200 vierkante meter. Ook biedt MoMA PS1, een tak van het oorspronkelijke Museum of Modern Art (MoMA) in Manhattan, meerdere binnen- en buitenruimtes in een hedendaagse kunst omgeving.

Airport-area meetings en evenementen

Queens is vaak de eerste plaats die bezoekers van NYC te zien krijgen, omdat het bereikbaar is via zowel John F. Kennedy International Airport (JFK) als LaGuardia Airport (LGA). Daar in de buurt bevindt zich een breed scala aan world-class hotels en evenementruimtes. Zo is er het LaGuardia Plaza Hotel, met 358 kamers en 1150 vierkante meter aan flexibele ruimte, en het New York LaGuardia Airport Marriott, dat over ruim 1400 vierkante meter aan evenementruimte en 438 kamers beschikt. Bij JFK Airport bevindt zich het Crowne Plaza JFK Airport New York City met 330 kamers en 420 vierkante meter aan vergaderruimte, compleet met fantastisch uitzicht vanaf de negende verdieping.

Flushing Meadows Corona Park

Flushing Meadows Corona Park biedt tal van recreatieve ruimte en activiteiten voor eventplanners die op zoek zijn naar opvallende evenementen, zoals het USTA Billie Jean King Tennis CenterQueens ZooQueens Botanical GardenNew York Science MuseumQueens Museum of Citi Field, de thuisbasis van het New York Mets honkbalteam. Met meer dan 18.600 vierkante meter aan ruimte voor bedrijfsmeetings en beurzen, kan Citi Field plaats bieden aan 6000 gasten.

Restaurants en cultuur

De diversiteit van Queens komt goed tot uiting in de geweldige cultuur, geschiedenis en wereldwijde keuken. Met activiteiten zoals een rondleiding door het historische Louis Armstrong House Museum in Corona, The Brooklyn Queens Experience Tours of privé filmvoorstellingen in het Museum of the Moving Image in Astoria, kunnen eventplanners een unieke ervaring voor hun bezoekers creëren. Foodies kunnen terecht in Jackson Heights, een multiculturele community met exotische gerechten op elke hoek.

Voor meer informatie over het organiseren van een evenement of vergadering in Queens, kijk op nycgo.com/makeitnyc.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!