Back Back Nieuws

QledX ledschermen kraakhelder bij zonnig weer

13 maart 2015
De fabrikant van QledX leddisplay in Shenzhen (China) heeft onlangs een officiële meting verricht naar de nieuwe generatie ledschermen. Met de QledX Professional serie P10 DIP+ is een ongekende helderheid gerealiseerd.

Ter vergelijking
Een computer beeldscherm heeft een helderheid van ongeveer 250 Nits. Een flatscreen televisie heeft gemiddeld 400 Nits. Verreweg de meeste leddisplay fabrikanten die grote ledschermen voor buiten gebruik produceren, weten een helderheid van 2000 tot 8000 Nits te realiseren. Met ruim 12.000 Nits is QledX dus koploper in helderheid. Dankzij deze helderheid is het mogelijk om ook bij zonnig weer, als de zon vol op het grote scherm schijnt, toch een kraakhelder beeld te realiseren. Ledschermen met 2000 tot 8000 Nits in buitenopstelling hebben een flets beeld in vol zonlicht.

Kleur en contrast
De helderheid van beamers wordt meestal uitgedrukt in ‘ansilumen’ en van beeldschermen in ‘Nits’. Eén Nits komt overeen met één Candela per vierkante meter (cd/m2), gemeten op afstand van 1 meter van de lichtbron. De meting moet nauwkeurig volgens opgestelde richtlijnen gebeuren. QledX heeft gebruik gemaakt van een geijkte Everfine BM-7 luminance colorimeter. Het behaalde resultaat van ruim 12.000 Nits is ongekend. Ondanks de hoge helderheid blijft de kleurechtheid en contrastwaarde goed.

De QledX ledschermen worden voor Europa exclusief geïmporteerd door AVC Support uit Zwinderen. Ook de distributie verzorgd AVC Support.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!