Qeet nieuwe exploitant PaushuizeQeet nieuwe exploitant Paushuize
Back Back Nieuws

Qeet nieuwe exploitant Paushuize

05 juni 2024

Qeet wint na een Europese aanbesteding de tender voor de exploitatie van Paushuize. Dit betekent dat Qeet voor de komende vijf jaar het beheer krijgt over de verhuur van de locatie voor zakelijke en particuliere evenementen. Het gaat hierbij om de verhuur van de ruimtes, verzorging van de catering en inbreng van hospitality medewerkers.

Paushuize is een locatie met een rijke historie. Het pand is in 1517 gebouwd als huis voor de latere paus Adrianus VI. De enige Nederlandse paus die het Vaticaan ooit gekend heeft. Later hebben veel bewoners en gebruikers hun bijdrage geleverd aan de geschiedenis van Paushuize. Inmiddels is de provincie Utrecht eigenaar van het monument en zorgen zij goed voor dit cultureel erfgoed. In 2011 is het pand grondig en duurzaam gerestaureerd. Voor aankomende zomer staat er wederom een verbouwing gepland om het pand verder te optimaliseren.

Perfect bereikbaar in hartje Utrecht

Dit unieke huis van de paus is niet alleen bekend om zijn geschiedenis, maar ook om de perfecte setting die het biedt voor zakelijke en particuliere evenementen. Daarbij is het perfect bereikbaar. Paushuize ligt op steenworp afstand van de Domtoren. Hartje Utrecht dus. De locatie is flexibel in te zetten voor verschillende gelegenheden. In totaal beschikt de locatie over 16 ruimtes en kunnen er groepen van 50 tot 450 personen terecht. Alle faciliteiten zijn aanwezig om congressen, netwerkbijeenkomsten, personeelsfeesten of workshops succesvol te organiseren. Paushuize is tevens een officiële trouwlocatie; particulieren zijn van harte welkom om hun huwelijk in Paushuize te komen vieren.

Qeet is blij met deze nieuwe aanwinst: ‘Paushuize is een van de mooiste monumenten die Utrecht kent, met een mooi historisch verhaal dat doorgegeven moet worden. Wij vertellen het verhaal van Paushuize met liefde aan onze bezoekers’, aldus Wouter Raijmakers, algemeen directeur van Qeet Utrecht. Voor Qeet is dit de 4e exploitatielocatie in Utrecht. Naast Paushuize exploiteert Qeet ook Sonnenborgh, De LiK en Fort Voordorp. Tevens verzorgt Qeet lokale catering bij meerdere partnerlocaties in de buurt, zoals bij Het Spoorwegmuseum, Domtoren, Nicolaïkerk en Leeuwenbergh.

Over Qeet

Qeet is een impactorganisatie in de evenementen- en cateringbranche met visie op de toekomst. Qeet vindt dat verandering binnen de branche nodig is. Zij willen laten zien dat het anders kan. Inspireren én impact maken door nog socialer en duurzamer te ondernemen met evenementenlocaties, lokale catering en crew. Zij geloven daarbij in dichtbij.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!