Qatar viert tradities tijdens Nationale Dag bij FloriadeQatar viert tradities tijdens Nationale Dag bij Floriade
Back Back Nieuws

Qatar viert tradities tijdens Nationale Dag bij Floriade

29 augustus 2022

Op vrijdag 2 september vindt de Nationale Dag van Qatar plaats bij Floriade. Het land wil iedereen op deze dag kennis laten maken met haar rijke tradities en bezienswaardigheden zoals de duiventorens van Qatar. De Nationale Dag begint om 12.00 uur op de Main stage met speeches, een vlaggenceremonie, video’s en een dansoptreden. Bij het paviljoen van Qatar is er op 2 en 3 september een programma met dans, muziek, een kunstenaar die portretten schildert en traditionele lekkernijen uit het land om van te genieten.

Desert Nest

Tijdens de Nationale Dag staat ‘Desert Nest’, het bijzondere paviljoen van Qatar, in de spotlights. Het land deelt bij dit paviljoen haar visie, ontwikkelingen en innovaties om de woestijn te vergroenen en er uiteindelijk groene steden te realiseren. De blikvanger van het paviljoen is een duurzame 3D-geprinte toren die een certificaat heeft gewonnen van het Guinness Book of Records voor ‘De hoogste vrijstaande toren van 3D-geprint beton’. De toren is geïnspireerd op de duiventorens van Qatar die oorspronkelijk een rustplaats in de woestijn boden voor duiven op trektocht.

Cultureel programma

Op 2 september geniet je bij het paviljoen van Qatar tussen 15.00 en 17.00 uur van volksdans en muzikale optredens door een ‘oud band’. De oud is een traditioneel instrument dat veel wordt gebruikt in Arabische muziek. Op 3 september vinden deze optredens plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Een chef uit Qatar bereidt op beide dagen traditionele delicatessen waar je van kunt proeven bij het paviljoen en verder schildert de kunstenares Hayfa Alsada portretten voor bezoekers.

Nationale Dagen

Alle landen die deelnemen aan Floriade krijgen de mogelijkheid om een Nationale Dag te organiseren. Deze dagen bestaan bijvoorbeeld uit een officiële vlaggenceremonie en het volkslied, informatieve kennissessies, traditionele muziek- en dansoptredens en proeverijen met lokale gerechten. Ook wordt er aandacht besteed aan de manier waarop het land omgaat met duurzaamheid. Het complete programma van de alle landen is te vinden op de website van Floriade.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!