Q Hospitality Group nieuwe naam EHM GroupQ Hospitality Group nieuwe naam EHM Group
Back Back Nieuws

Q Hospitality Group nieuwe naam EHM Group

31 mei 2023

EHM Group gaat vanaf vandaag verder als Q Hospitality Group. Een kleine vijf jaar na de oprichting zijn de bedrijfsactiviteiten zo breed ontwikkeld dat er behoefte was aan een heroriëntatie van de merknaam en een betere positionering. Tevens wordt een bijzonder hospitality concept aangekondigd, dat onder de naam The Diamond Amsterdam in december van dit jaar zal openen. 

Paraplu voor dochterondernemingen

De onderneming bestaat inmiddels uit vier volwaardige divisies: Q Operations, waarin het vastgoed en de exploitaties zijn ondergebracht, Q Investments (het huidige Hera HRI), dat zich richt op co-investment van grootschalige projecten en assetmanagement, Q-Participations, waarbij een (minderheids-) aandeel in andere bedrijven wordt genomen en het management wordt ondersteund met kennis, kapitaal en netwerk en Quality Lodgings, een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. Managing director Bas Tolmeijer: ‘Onze nieuwe merknaam blijft B-to-B gericht: de eigen hotels behouden hun unieke naam en van uniforme ketenvorming is geen sprake. De letter Q verbindt de bedrijven en markeert de hoge kwaliteit in alle facetten.’

Investeren in medewerkers

De gewijzigde naam impliceert niet alleen een andere verschijningsvorm maar kent ook een nieuw, krachtig personeelsbeleid. Q Hospitality heeft de sterke ambitie om ‘de vitaalste werkgever’ van de gastvrijheidssector te zijn. Dat uit zich vanzelfsprekend in gerichte aandacht voor lichamelijk en geestelijk welzijn (denk aan gezonde voeding, ontspanning, sport en mindfulness), maar ook in de focus op mentale weerbaarheid en financiële vitaliteit. Verder wordt er in de breedte geïnvesteerd in training, persoonlijke begeleiding en ontwikkeling.

The Diamond Amsterdam

Het eerste project van Q-Participations is meteen een bijzondere. Op het Amsterdamse Leidseplein, waar decennia lang de befaamde Heineken Hoek was gevestigd, wordt momenteel gewerkt aan wat zonder twijfel één van de meest beeldbepalende en iconische gebouwen van de stad gaat worden: The Diamond Amsterdam. De bekende architect Robert Meijer van MVSA Architecten heeft een gebouw ontworpen van zes bouwlagen en een kelder met een glazen diamantvormige buitengevel. Deze buitengevel refereert aan de beroemde diamant Koh-I-Noor, wat een spectaculair aanzicht zal gaan geven. The Diamond zal een exclusieve cocktailbar, een table d’hôte en een hoogwaardig 4-sterren hotel met 38 luxe kamers omvatten. De naam Heineken Hoek blijft behouden; het bekende café wordt onderdeel van het complex en zal volledig worden gerestyled.

De opening van de horeca is voorzien tegen het einde van 2023 en van het hotel op 1 maart 2024.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!