Purple Catering & Events. (H)echt FamiliebedrijfPurple Catering & Events. (H)echt Familiebedrijf
Back Back Interview

Purple Catering & Events. (H)echt Familiebedrijf

26 april 2018

Horecabloed stroomt door de aderen van de gedreven en bescheiden Bart van Dongen. Als zoon van doorgewinterde horecaouders die ruim 40 jaar met veel vuur Zalencentrum Markzicht en restaurant Pasta & Pesto in Prinsenbeek runnen is hij van jongs af aan betrokken bij het familiebedrijf. 'We zijn goed op elkaar ingespeeld, hebben veel plezier samen en beschikken over een schat aan ervaring', aldus Bart.

Purple Catering & Events is 5 jaar geleden opgericht toen Bart Markzicht’s bestaande cateringactiviteiten voor Outdoor Brabant overnam om deze verder uit te gaan breiden. 'Catering is een hele andere tak van sport. Inmiddels heb ik over de verschillende disciplines veel geleerd. In het begin had ik logistiek pittige uitdagingen maar tegenwoordig loopt mijn systeem als een geoliede machine.'

Bart is een jonge ondernemer met een no- nonsens instelling en heldere visie. 'In Purple Catering & Events kan ik mijn passie kwijt. Nieuwe partijen en opdrachtgevers zijn steeds een mooie uitdaging voor me, ik blijf ontwikkelen en sta nooit stil. Horeca is niet mijn beroep, dit is mijn way of life.

De missie is mensen blij te laten zijn als we zijn geweest. We stijgen boven de verwachtingen uit, gaan altijd nét een stap verder en maken van elk (zakelijk) event één groot feest.'

Gouden regels

'Opdrachtgevers komen bij ons terecht vanwege het persoonlijk contact, de korte lijnen en onze flexibiliteit. Evenementenbureaus benaderen ons steeds opnieuw omdat ze uit ervaring weten dat we snel, correct en kwalitatief hoogwaardig zijn. Ze kunnen ons met een gerust hart de opdracht toevertrouwen. De belangrijkste peilers van Purple Catering & Events zijn consequent en even doeltreffend als eenvoudig.'

* Ons personeel is vriendelijk en schenkt altijd een oprechte glimlach
* De gasten mag het aan niets ontbreken
* We overtreffen altijd de verwachtingen

Momenteel is Purple Catering & Events vaste foodpartner bij NAC en mogen ook Breepark en Strand Binnen tot het vaste cliënteel gerekend worden. Voor Breda Live verzorgen zij de culinaire entourage voor de VIP gasten. 'Dat we zoveel mooie events met onze catering mogen opluisteren maakt me blij', zegt Bart met gepaste trots.

Pure producten

'Goed eten is onze basis en dat moet gewoon perfect in orde zijn! Of het nu gaat om een Sit Down of Shared Dinner, een Amuseparade of BBQ. Onze koks hebben jarenlange ervaring en de gerechten zien er allemaal top verzorgd uit. Wij werken alleen met pure, verse producten en maken alles zelf in onze professionele horecakeuken in Prinsenbeek (Breda). We werken met vaste leveranciers. Stuk voor stuk specialisten, vaklieden en ambachtslieden op hun eigen terrein. De beste slagers en de beste bakkers brengen finesses in smaak en presentatie. Gerechten serveren we op een aantrekkelijke en eigentijdse manier, passend bij de sfeer van een event.

We maken graag gebruik van de Green Eggs voor een überluxe BBQ. Hierop worden ter plekke verse gerechten bereid. Koken op Green Eggs geeft extra smaak aan kakelverse gerechten, extra cachet en extra sfeer aan het geheel.'

Ontzorgen

'Onze activiteiten zijn divers en uiteenlopend. We cateren bij de mensen thuis maar doen ook grote zakelijke evenementen. Binnenkort mogen we een grootschalig foodtruckfestival voor een scholengemeenschap organiseren. We regelen van soes tot tent en alles wat er tussenin zit. Ontzorgen is ons motto. We bouwen aan langdurige relaties met onze opdrachtgevers. Zij weten dat ze met één telefoontje nergens meer naar om hoeven kijken. Het enige wat zij zelf doen is de wensen kenbaar maken en voluit genieten van het feest of de bijeenkomst.'

Stijlvolle entourage

'Ieder event kent zijn eigen stijl en varieert van nostalgische sferen via Ibiza Lounge naar een industriële look. We hebben de potentie en ambitie om grote zakelijke events te cateren, vormgeven en organiseren. We zorgen ervoor, bij kleine en grote gezelschappen dat iedereen op een relaxte en sfeervolle manier volop kan genieten van eten en drinken.'

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!