Back Back Nieuws

Publieksevenement over duurzaamheid trekt meer dan 13.500 bezoekers

31 oktober 2012
De begrippen ‘groen’ en ‘duurzaam’ zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel plannen en ambities liggen op de plank om te worden gerealiseerd. Vaak in ambtelijke taal geschrevenen veelal beperkt tot plannen voor bedrijven en ondernemers.

Doe-speel-beleef en leer evenement
Maar de groene gedachte moet verder worden gebracht dan alleen richting de overheid en de ondernemers. Daarom ontwikkelde Jant Evenementen samen met Bleize-S&T het BeterBezigHuis; een doe-speel-beleef en leer evenement waarbij ingespeeld wordt op het bewustwordingsproces van kinderen én hun ouders.

Op speelse wijze
Het BeterBezigHuis vond plaats van 13 tot en met 28 oktober 2012 in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden en trok 13.500 bezoekers. Op speelse wijze werden bezoekers geconfronteerd met de do’s en de don’ts van een duurzame samenleving. Juist de aantrekkelijke vormgeving en speelse opzet leidden tot meer impact. Zo was er onder andere een grote recycle- en afvalfabriek, een BeterEtenHuis, een WaterWonderlab en een 5x BeterBezigBovenkamer. De topper in het Beter Bezig Huis was de  Sloop-en kunstwerkplaats waar kinderen naar hartenlust apparaten konden slopen en verwerken tot kunstwerken.

Jant Evenementen en Bleize-S&T financierden het evenement met sponsorbijdragen van vele duurzame ondernemers in Friesland en met subsidie-bijdragen van overheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!