Provinciehuis Overijssel kleurt rood, #RedAlert	Provinciehuis Overijssel kleurt rood, #RedAlert
Back Back Nieuws

Provinciehuis Overijssel kleurt rood, #RedAlert

12 augustus 2020

Het Provinciehuis Overijssel in Zwolle kleurde op dinsdag 11 augustus om 21.00 uur rood. Tot vijf voor twaalf ’s nachts, want toen ging het licht uit. Hiermee symboliserend dat voor het voor de evenementenbranche ook vijf voor twaalf is.

'Als er niets gebeurt, dreigt er een bloedbad in de branche', aldus organisator Wim ten Hove van PBN-Music & Events. Samen met Akim Bwefar van Bwefar Rental organiseerde hij de actie in Zwolle, als onderdeel van een internationale campagne. Deze is erop gericht om bij het publiek en de media het belang van de evenementensector onder de aandacht te brengen. De sector heeft het zwaar, omdat veel bedrijven al vijf maanden stil liggen. Als in oktober de overheidssteun stopt, dreigen ruim 100.000 mensen die in deze branche werkzaam zijn, hun baan te verliezen.

Onderdeel van landelijke actie

In Nederland heeft de VTTE, de Vereniging Technische Toeleveranciers Evenementen, het initiatief genomen voor #RedAlert. Bij de VTTE zijn bedrijven aangesloten die actief zijn op het gebied van de productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning en transport. Door het hele land zijn gebouwen in rood licht gezet. In Zwolle stonden naast het provinciehuis ook Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel in de rode schijnwerpers.

Een van de sprekers bij de opening van de manifestatie in Zwolle was gedeputeerde Eddy van Hijum. Hij sprak vol lof over de sector, die in Overijssel betrokken is bij evenementen die vaak ook een landelijke uitstraling hebben.

Onder de bezoekers van de manifestatie, waren raadsleden, vertegenwoordigers van KHN, opdrachtgevers en mensen werkzaam in de branche.

Door > Jean-Jacques Jouret

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!