Back Back Nieuws

Programma Kerstcircus Ahoy bijna compleet

21 oktober 2015
De wereldwijde zoektocht naar de beste artiesten, clowns en sensationele acts voor Kerstcircus Ahoy heeft circusproducent Fernand Banning weer verder gebracht in de samenstelling van het programma. 'Speciaal voor deze 45ste jubileumeditie strijkt van 19 tot en met 28 december de absolute crème de la crème uit de mondiale circuswereld neer in Rotterdam. In totaal staan er 19 voorstellingen op het programma met acts die hun weerga niet kennen'.

Non-stop trampoline 
Al eerder werd de bloedstollende Splitting Globe of Death bekendgemaakt, waarbij maar liefst zes motorrijders op hoge snelheid elkaars pad kruisen in een stalen bol. Een andere spectaculaire act is die van Yuri Nikitin, olympisch kampioen trampolinespringen van Athene 2004. Na zijn topsportcarrière heeft de 37-jarige Oekraïner samen met vijf collega’s een schitterend non-stop trampolinenummer samengesteld dat erg in trek is bij tal van circusdirecties. De topatleten laten zich van een hekwerk vallen op twee trampolines en veren feilloos op het stalen raamwerk terug. Het zestal springt kruislings, boven, onder en met elkaar van trampoline naar trampoline. Een toonbeeld van discipline en vakmanschap.

Vertederende pony’s 
Wat is een circus zonder paarden en wie paarden zegt, zegt Anton Frank. De sympathieke Duitser was al eerder met zijn indrukwekkende viervoeters te bewonderen in Ahoy, maar dit jaar houdt hij het figuurlijk klein. Frank komt namelijk met louter pony’s naar Rotterdam. Een vertederende act, waarbij de kleintjes qua techniek en sierlijkheid, zeker niet onderdoen voor de Friese paarden waarmee Anton Frank normaliter optreedt. De pony’s draven door elkaar heen, maken mooie dressuur-formaties en kunnen zelfs over de rand van de piste lopen.   

Humor rode draad
Kerstcircus Ahoy staat bekend om de altijd aanwezige grote dosis humor. Voor deze jubileum editie zijn er maar liefst drie hilarische acts gecontracteerd die de toeschouwers zullen doen schaterlachen. Naast de Duitse Johnny Fisher met zijn bonte stoet huis- en boerderijdieren zullen ook uit Italië afkomstige Rastelli’s kostelijke én muzikale capriolen uithalen. Met hun grote instrumentarium gaat uiteraard van alles fout.Tussen de klassieke circusnummers door brengen Galina & Sonny Hayes een flinke portie theaterhumor naar Kerstcircus Ahoy. Een voor circusbegrippen vreemde eend in de bijt, maar dat maakt de komst van dit duo naar Ahoy juist zo uniek. De Britten zullen met vijf korte, snelle nummers de kinderen en volwassenen vreselijk op de lachspieren werken maar ook verbazen met hun magische goocheltrucs. 

Bekijk hier de zakelijke mogelijkheden voor het Kerstcircus.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!