Back Back Nieuws

Programma compleet Kerstcircus Ahoy

02 december 2013
Het is een drukte van jewelste in en rondom Ahoy Rotterdam. De evenementen volgen elkaar in ras tempo op en dat blijft nog wel even doorgaan. Direct na ‘Life in Colour’ op 14 december wordt de circuspiste geprepareerd en de trapezes opgehangen voor Kerstcircus Ahoy. Het programma is inmiddels compleet en één ding is volgens de organisatie zeker: ‘het is samensteller en regisseur Fernand Banning wederom gelukt om de beste acrobaten, dierentrainers en clowns naar Rotterdam te halen. Dit internationaal gezelschap gaat het Nederlandse publiek van 20 t/m 29 december tijdens zeventien spetterende voorstellingen verblijden, verrassen en verwonderen’.

Eerder werd bekendgemaakt dat Erwin Kröplin met zijn olifantenact naar Ahoy komt. Net als het Bronzen Clown-winnende Italiaans/Franse duo Les Rossyann. De Oekraïense acrobaten van Troupe Bingo en de ‘paardenfamilie’ Donnert zijn ook van de partij tijdens de 43e editie van het Kerstcircus in Ahoy. Net zoals de act Wheel Of Death van het Bulgaarse acrobatentweetal Duo Sifolinis en het Russische acrobatengezelschap Asadullin Truppe, dat met de springplank en de Russische-bar, twee routines opvoeren.

Line-up 
De diverse line-up, die al eerder werd bekend gemaakt, wordt gecompleteerd met de volgende vijf internationale acts. Allereerst is daar Robi Berousek, die met zijn ladderact naar Ahoy komt. De 36-jarige Tsjech komt uit een echte circusfamilie, die al meer dan 200 jaar actief is in onder meer jongleren en acrobatiek. Berousek is een meester in het balanceren op de vrijstaande ladder, waarbij de zwaartekracht geen enkele grip op hem lijkt te hebben. Een andere act is Assadulin Troupe.  Een groep Russische acrobaten die op een springplank (combinatie)sprongen laat zien. Hoogtepunt is de metershoge menselijke toren die het achttal neerzet, een kunststukje van balans, timing en beheersing.

Primeur in Nederland
Waar vader Gabi en dochter Beverley al een schitterende vrijheidsdressuur-routine uitvoeren, komen twee andere gezinsleden van de familie Donnert ook naar de Maasstad. Sandor en Latoya geven acte de présence als jongleurs te paard. Een show, waarbij elegantie, behendigheid en vakmanschap samenkomen. Ook Erwin Kröplin zal door spreekstalmeester Sylvia Schuyer tweemaal aangekondigd worden. De Duitser voert naast zijn befaamde olifantenact namelijk ook een komische show met zeeleeuwen op. Air Trio uit Sint Petersburg maakt het gezelschap compleet. Drie jonge Russische meiden die een uniek luchtnummer synchroon in een ronddraaiende open kubus uitvoeren. Nog niet eerder te zien in ons land.

Arrangementen
Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 20 tot en met 29 december 2013. Kijk voor meer in formatie, VIP-arrangementen en toegangsprijzen op kerstcircus.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!