Back Back Nieuws

Proeven van het Amsterdamse Proeflokaal tijdens EK Atletiek

30 juni 2016
Op het Amsterdamse Stadionplein staat van 1 tot en met 10 juli onder de naam Het Amsterdamse Proeflokaal een pop-up restaurant.

Amsterdam is van 6 tot en met 10 juli het podium voor het Europees Kampioenschap Atletiek. Het internationale sportevenement vindt plaats in het even historische als roemruchte Olympisch Stadion, precies tegenover de toekomstige locatie van Het Amsterdamse Proeflokaal dat haar plek krijgt op het Stadionplein. Het spreekt vanzelf dat in de pop-up zowel de atletiekstrijd in het Stadion als alle wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk via grote schermen live te volgen is. Tien dagen lang bruist het pop-up restaurant van diverse activiteiten met presentaties, radio-uitzendingen en optredens. Wij bieden van 1 tot en met 10 juli diverse arrangementen aan.

Opening 
In december 2016 opent Het Amsterdamse Proeflokaal haar deuren. Deze fonkelnieuwe ontmoetingsplek voor lokale gasten en toeristen maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het bijzondere en vernieuwde Stadionplein en haar directe omgeving. Het Amsterdamse Proeflokaal profileert zich als Theater van Gastvrijheid, Smaak en Educatie waarin hospitality, cultuur en de kunst van het proeven de boventoon voeren.

Het Amsterdamse Proeflokaal gaat uit van de visie dat het met haar activiteiten en totaalopzet een ontmoetingsplek is voor zowel de bewoners van het Olympisch Kwartier als  hotelgasten, foodies, toeristen en werkers op de Amsterdamse Zuid-as.

Aan de proeftafels op de begane grond zullen chefs, leermeesters en studenten in opleiding van het ROC de gasten bedienen. Terwijl het ‘productieproces’ zich voor de ogen van de gasten afspeelt,  geven zij uitleg over de herkomst van de gebruikte producten.

Op de eerste verdieping waar zich de wijn- en bierwereld, de workshopkeuken en de presentatieruimte ‘1928’ bevindt, worden de gasten meegenomen in een interactieve wereld van smaakbeleving, proeven, de (culinaire-) geschiedenis van Amsterdam en productinformatie.

De wisselwerking tussen Het Amsterdamse Proeflokaal en partners als Heineken, Jan van As, Nice to Meet, Het Olympisch Stadion, Slow Food International en de Youth Food Movement staat borg voor een smakelijke en doordachte benadering van voorlichting, kwaliteit en gastvrijheid.

House of Hospitality
Het Amsterdamse Proeflokaal maakt onderdeel uit van het publiek-private initiatief: de House of Hospitality. HOH is een samenwerkingsverband tussen een aantal bedrijven uit de wereld van gastvrijheid en horeca. Het Amsterdamse Proeflokaal zal samen met het ROC van Amsterdam een prominente rol vervullen in dit samenwerkingsverband als deelnemer in de School of Hospitality.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!