Back Back Nieuws

Prix Culinaire Le Taittinger gaat naar Noordwijk aan Zee

06 juli 2015
In samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen wordt maandag 12 oktober voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie van de kookwedstrijd  gekozen voor de omgeving van  Noordwijk. Deelnemende chefs zullen gedurende de dag koken in kookstudio De Kookerij in Noordwijkerhout. Aansluitend worden ’s avonds bij Beachclub O. van Hotels van Oranje de winnaars bekend gemaakt. Met andere woorden: welke Nederlandse en Belgische topchefs de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
» Minimaal 5 jaar ervaring als kok
» Tussen de 24 en 39 jaar oud
» Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Prix Culinaire ‘Le Taittinger’ 
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!