Prinsheerlijk genieten bij kasteel De VanenburgPrinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
Back Back Locaties

Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg

25 januari 2018

Deze sprookjesachtige plek is voor iedereen: de boodschap van hotel en evenementenlocatie Kasteel De Vanenburg in Putten, Gelderland. Op een zonnige en koude winterdag sprak Events.nl met marketing- en communicatiemedewerker Angela Timmer over deze bijzondere landelijke locatie in Midden-Nederland en ervaarde er gastvrijheid van de bovenste plank.

Een uitje op zich

Het team van Kasteel de Vanenburg is erg trots op deze plek. Gedurende alle dagen van de week staan de medewerkers klaar voor hun gasten. Met een uitgebreid en uniek aanbod voor zowel de particuliere als zakelijke markt en bovendien een schitterende huwelijkslocatie, vinden gasten er alles wat hun hartje begeert. Het draait hier om ontzorgen en verwennen, er tussenuit zijn, prinsheerlijk genieten. Dit is volgens Angela Timmer precies waar de locatie voor staat: ‘Een bezoek aan Kasteel De Vanenburg is een uitje op zich’.

  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
    Foto > Bas Uijlings
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
    Foto > Bas Uijlings
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg
  • Prinsheerlijk genieten bij kasteel De Vanenburg

Rijke geschiedenis in het groen

Gelegen op een authentiek 17e-eeuws landgoed in de bosrijke omgeving van de Veluwe is deze locatie met recht sprookjesachtig te noemen. Oude bomen, beekjes en lanen sieren het 55 hectare grote landgoed. De historie van deze locatie is voelbaar en zichtbaar in tal van elementen: authentiek en antiek meubilair, onvoorstelbaar mooie kasteeltuinen en originele ornamenten in de eersteklas diner- en vergaderzalen. ‘Geniet van ouderwetse verwennerij in een sfeervolle ambiance’ prijkt op de website van de locatie. Daarmee is niets teveel gezegd.

Jong en oud

Wanneer het winter is en de sneeuw het landgoed bedekt, verandert Kasteel De Vanenburg in een waar wintersprookje: een perfecte buitenlocatie voor iedereen. Volop gelegenheid voor spannende speurtochten, mooie wandelroutes en interessante rondleidingen. Dat is niet altijd zo geweest. Kasteel De Vanenburg bleef voor veel mensen lange tijd onbekend terrein. Om dit te doorbreken stelt de locatie zich sinds een paar jaar gastvrij open voor iedereen en organiseerde hiertoe drie lentes achtereen de open dag Proef & Beleef VanenburgDe open dagen lieten bezoekers zelf ervaren waarom deze plek ieders hart steelt en brachten het eeuwenoude landgoed meer dan ooit tot leven.

Vorstelijk vergaderen

Kasteel De Vanenburg streeft bij het bedienen van de zakelijke markt naar ‘een vakantiegevoel voor, tijdens en na elke vergadering’. Volgens Angela Timmer klinken hierover geregeld de mooiste complimenten: ‘Ik vergeet bijna dat ik aan het werk ben als ik de werkdag zo ontspannen start en eindig’. Iedere dag verse producten bij het ontbijt: een betere start van een exclusieve vergaderdag of inspirerende training bestaat niet. Ook ondernemers die hun werkdag graag beginnen met een gezond en smakelijk ontbijt zijn welkom in Kasteel De Vanenburg. Met zoveel vergader- en congresruimte is vrijwel iedere wens van elke ondernemer te vervullen. Klein Vanenburg bijvoorbeeld, de voormalige hoeve van het landgoed, is een van de geschikte ruimtes voor zakelijke evenementen.

Majesteitelijk eten

Naast het verse ontbijtbuffet kan er in het restaurant geluncht worden van de kleine kaart. In vergaderarrangementen zijn er uitgeserveerde lunches die bij grote aantallen, zoals in Klein Vanenburg, in buffetvorm worden gepresenteerd. ’s Avonds genieten gasten van een diner a la carte, waarbij tijdens de juiste seizoenen in de bereiding regelmatig groenten, fruit en kruiden uit eigen kasteeltuin worden gebruikt. Met veel passie en persoonlijke aandacht zet de chef-kok samen met zijn keukenteam iedere dag verfijnde en verrassende creaties op tafel. Bij feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten staan uitgebreide buffetten mooi opgesteld in de eetzaal en maakt het samenspel met de sommelier de beleving van dinergasten compleet. En als dan het servies en de geamuseerde gesprekken klinken, is de eetzaal een perfect plaatje.

Heerlijk logeren

Wie langer van de weelde en ontspanning wil genieten, blijft logeren op dit rustieke en romantische landgoed. Kasteel De Vanenburg telt 52 hotelkamers, die zich allen verspreid over vier hofjes rondom het kasteel bevinden en zijn omgeven door de prachtige kasteeltuinen. Dit levert de gasten rust, privacy en een persoonlijke beleving op. De hotelkamers variëren van ruime en aangename familiekamers, compact een- en tweepersoonskamers tot deluxe en executive tweepersoonskamers en twee superior suites. Die suites doen het goed bij pasgetrouwde stellen, alhoewel een overnachting hier een weldaad is voor iedereen. 

Weelderig trouwen

Voor zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk kunnen gasten terecht op deze romantische en landelijke trouwlocatie. De prachtige Oranjerie is dé ideale plek voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk, daarnaast kent Kasteel De Vanenburg een diversiteit aan sfeervolle ruimtes en schitterende kasteeltuinen. En dan zijn er nog de mooie waterpartijen; perfect voor fotoreportages. Het bruidspaar kan hun sprookje verlengen met een overnachting in een superior suite, de gasten kunnen terecht in de riante hotelkamers. Huwelijksspecialiste Stephanie Kamphorst-Bakker verwelkomt iedereen met interesse graag op het kasteel voor een kennismakingsgesprek en een persoonlijke rondleiding.

Kasteel De Vanenburg is een sprookje, van begin tot eind. Zowel de particuliere als zakelijke markt haalt hier zijn hart op. Wie het landgoed betreedt zal zich er thuis en welkom voelen en ontdekken wat prinsheerlijk genieten betekent.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!