Back Back Nieuws

Prins voor een dag: Ontvlecht het DNA van de stad

16 juli 2008
De dag voor Prinsjesdag, op maandag 15 september, vindt voor de zesde keer PRINS VOOR EEN DAG plaats. Meer dan zestig Haagse en Delftse ondernemers uit de congresbranche nemen tijdens deze dag ca. 180 meetingplanners en evementenorganisatoren mee op een ontdekkingsreis door hun regio. Het thema van de netwerkwerkdag is dit jaar: Ontvlecht het DNA van de stad.

De plenaire opening in het World Forum wordt gedaan door de Haagse wethouder Citymarketing en Internationale Zaken, Frits Huffnagel. Frank Wouters, bekend om zijn onalledaagse kijk op marketing verzorgt de keynote speech. Na de opening gaat de dag verder in 5 routes, om aan het einde van de dag weer samen te komen in The Habour Club de nieuwste hotspot, in de Scheveningse Haven.

De opzet voor dit jaar wijkt af van die van voorgaande jaren. Waar eerder elke route uit een aantal vaste elementen was opgebouwd, is nu voor een meer thematische opzet gekozen aan de hand van “ het dominante DNA” van de route. Hoewel het al de zesde editie betreft, is het organisatiecomité er dit keer weer in geslaagd heel veel onverwachte locaties en programmapunten te agenderen. In een wervelend tempo wordt door middel van een educatief programma kennis gemaakt met het DNA van de combinatie Den Haag/Delft.

“We zijn heel content met de samenwerking met onze Delftse collega’s. Het aanbod voor de klant wordt er zeker door versterkt. Omdat de steden vrijwel naadloos in elkaar overlopen wordt er in de praktijk door de bedrijven natuurlijk al veel samengewerkt, maar het is erg leuk om dat nu tijdens PRINS VOOR EEN DAG weer terug te zien” aldus Charlotte Kamermans van het Convention Bureau Den Haag.

Enkele highlights op de vijf routes zijn: het DNA van de stad met Bart Chabot op de 48e etage van het “ Strijkijzer”, powerboaten op de Noordzee, een theaterworkshop ‘It is What it is’ waarin deelnemers zichzelf leren kennen in het Theater Zwembad de Regentes, moleculair koken in het NH Hotel, lunchen met ‘het meisje met de parel’ in het Mauritshuis en een lezing ‘good manners is good business’ door voormalig chef protocol van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Henrik de Groot in de Koninklijke Schouwburg.

Ook op de dagen voor en na PRINS VOOR EEN DAG is de Haagse regio gastvrij voor de deelnemers. Deelnemers die van ver komen krijgen van de Haagse hotellerie een overnachting aangeboden. Degenen die Prinsjesdag ‘live’ mee willen maken mogen ook blijven slapen. Voor de volgende dag is voor hen een plekje gereserveerd op de VIP tribune op het Lange Voorhout om van daar uit de koninklijke stoet aan zich voorbij te zien gaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!