Back Back Nieuws

Prins van Oranje bij viering Wereld Waterdag in World Forum

13 maart 2013
Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt op 22 maart a.s. een toespraak bij de viering van internationale Wereld Waterdag in het World Forum. De Prins van Oranje is aanwezig in zijn rol van voorzitter van de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (UNSGAB).

In 1992 werd 22 maart door de Verenigde Naties benoemd tot internationale Wereld Waterdag. Op deze dag wordt er jaarlijks aandacht besteed aan de waterproblematiek. De officiële viering hiervan wordt elk jaar in een ander land georganiseerd en dit jaar is dat in Nederland met als thema ‘internationale watersamenwerking’. De organisatie van het evenement is mede in handen van UN-Water en UNESCO.

Toespraak
Het wordt het laatste grote optreden van de Prins van Oranje als voorzitter van UNSGAB, voordat hij als aanstaand koning zijn functie zal neerleggen. In zijn toespraak zal de Prins terugblikken op dat wat door UNSGAB bereikt is in de afgelopen jaren en vooruitkijken naar het werk dat er nog ligt voor de toekomst. De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, opent de bijeenkomst. Op de dag zelf worden er toespraken gehouden door verschillende leiders uit de internationale waterwereld. De dag wordt bijgewoond door onder andere Michel Jarraud (UN-Water Chair), Paul Polman (CEO van Unilever) en Irina Bokova (Director General van UNESCO).

Conferentie
Voorafgaand aan de viering van Wereld Waterdag wordt op 21 maart in het Vredespaleis een internationale conferentie georganiseerd met deelnemers uit het bedrijfsleven, de overheid, internationale organisaties en religieuze groeperingen. De Prins van Oranje houdt hier de openingstoespraak. De uitkomsten van deze bijeenkomst zijn input voor de discussies op 22 maart in het World Forum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!